Kayıtlar

Kasım 16, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İYİ BAYRAMLAR--GÜL TATLISI

Resim
MALZEMELER: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket yumuşak margarin 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı pudra şekeri aldığı kadar un(1 kiloya yakın) ŞERBET: 4 bardak şeker 4 bardak su (kaynamaya başlayınca 10 dk) şerbet önceden yapılıp soğutulacak YAPILIŞI: HAmur yoğurulup merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılacak ağzı geniş çay bardağı ile yuvarlaklar kesilip 3 yada 4 yuvarlak hafif üstüste gelecek şekilde dizilip arasına istenirse ceviz konup rulo yapılacak ve tam ortadan kesilecek böylelikle 2 gül elde etmiş oluyoruz. kenarlardan kalan hamurlar tekrar yoğurulup açılıp kesilerek işleme devam edilecek 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirilecek,sıcak tatlıya soğuyan şerbet dökülüp çekmesi için üzeri örtülerek bekletilecek.