16 Kasım 2010 Salı

İYİ BAYRAMLAR--GÜL TATLISI







MALZEMELER:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yumuşak margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un(1 kiloya yakın)
ŞERBET:
4 bardak şeker
4 bardak su (kaynamaya başlayınca 10 dk)
şerbet önceden yapılıp soğutulacak
YAPILIŞI: HAmur yoğurulup merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılacak ağzı geniş çay bardağı ile yuvarlaklar kesilip 3 yada 4 yuvarlak hafif üstüste gelecek şekilde dizilip arasına istenirse ceviz konup rulo yapılacak ve tam ortadan kesilecek böylelikle 2 gül elde etmiş oluyoruz. kenarlardan kalan hamurlar tekrar yoğurulup açılıp kesilerek işleme devam edilecek 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirilecek,sıcak tatlıya soğuyan şerbet dökülüp çekmesi için üzeri örtülerek bekletilecek.



PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...