Kayıtlar

Kasım, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KAĞIT HELVA PASTASI

Resim
Uzun zamandır yapmayı istediğim güzel olacağından emin olduğum bir pastaydı,sonunda denedim ve harika bir tad ortaya çıktı bundan sonra sık yapılacaklarımın arasında. MALZEMELER: 3 tane kağıt helva 300 gr sade tahin helvası 2 kaşık kakao yarım bardak tozşeker 1 çay bardağı süt 50 gr margarin (ben daha az kullandım) YAPILIŞI: HELVAYI TEFLON BİR TAVADA ÇATALLA EZEREK ISITIYORUZ DAHA SONRA 2 KAŞIK KAKAOYU VE MARGARİNİ EKLEYİP İYİCE BİRBİRİNE YEDİRİP sütünü ekliyoruz iyice karıştırdıktan sonra sıcak sıcak kağıt helvaların arasına ve üzerine sürüyoruz bu esnada çabuk olmak gerekiyor soğudukça sıvamak zor oluyor ,yarım saat dolapta bekletip servis yapabilirsiniz.

MISIRLI-PATATES SALATASI

Resim
malzemeler: 5-6 patates 2 tane havuç sıvıyağ-tuz-limon suyu maydanoz taze soğan domates konserve mısır YAPILIŞI: patatesler haşlanıp ezilecek içine havuçlar rendelenip yağ-tuz ve limon suyu ile tatlandırılıp borcama yerleştirilecek üzeri yeşillikler-domates ve mısırla süslenip servis yapılacak.

DERYAYLA HEDİYELEŞME ETKİNLİĞİ

Resim

İYİ BAYRAMLAR--GÜL TATLISI

Resim
MALZEMELER: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket yumuşak margarin 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı pudra şekeri aldığı kadar un(1 kiloya yakın) ŞERBET: 4 bardak şeker 4 bardak su (kaynamaya başlayınca 10 dk) şerbet önceden yapılıp soğutulacak YAPILIŞI: HAmur yoğurulup merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılacak ağzı geniş çay bardağı ile yuvarlaklar kesilip 3 yada 4 yuvarlak hafif üstüste gelecek şekilde dizilip arasına istenirse ceviz konup rulo yapılacak ve tam ortadan kesilecek böylelikle 2 gül elde etmiş oluyoruz. kenarlardan kalan hamurlar tekrar yoğurulup açılıp kesilerek işleme devam edilecek 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirilecek,sıcak tatlıya soğuyan şerbet dökülüp çekmesi için üzeri örtülerek bekletilecek.

BLOG YAZARLARI BULUŞMASI

Resim

BURSALI BLOG YAZARLARI BULUŞTU

Resim
BECEL 'den gelen hediyelerimiz...Ayrıca derya arkadaşımın peçetelikleri,düşleriminincisi[dilek]arkadaşımın kurabiyeleri ve gönülüncelezzetler[gönül]arkadaşımın nefis kahvesi..... Bu sabah EKER tesislerinde harika bir kahvaltı ile biraraya geldik,herşey çok güzeldi emeğinden dolayı http://annemineli.blogspot.com/ Zehra Ablacığıma binlerce teşekkürler....

MEYVELİ PASTA

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/05/cilekli-pasta.html daha önce aynı pastayı çilekli yapmıştım,mevsim meyvelerine göre istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz,ben pandispanyasını çok beğeniyorum yumuşacık oluyor tavsiye ederim.. MALZEMELER: 4 YUMURTA 1 bardak tozşeker 1 bardak un yarım bardak nişasta vanilya 1 fincan sıcak su yarım pk kabartma tozu YAPILIŞI: 1 bardak şekerin yarısıyla yumurta aklarını katılaşıncaya kadar, diğer yarısıyla da yumurta sarılarını 1 fincan sıcak suyla beraber iyice çırpalım.Önce sarıları daha sonrada un-nişasta-vanilya ve yarım pk kabartma tozunu yumurta aklarına söndürmeden tahta kaşıkla karıştıralım.Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz orta boy çemberli kalıpta 175 derecede 40 dk kadar pişirip soğumaya bırakalım. KREMASI: 3 bardak süt 1,5 kaşık nişasta 1,5 kaşık un yarım bardak şeker vanilya 1 bardak sütle yapılmış 1 paket kremşanti ben kremayı pişirip soğuttuktan sonra kremşantinin yarısını ekledim kalan yarısıylada üzerini süsledim.

ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE

Resim
havaların serinlediği bu sonbahar günlerinde içimizi ısıtacak herkesin severek yediği bir yemek var akşama menümde,turşularımda oldu kurufasulye ve turşu süper ikili :))) YAPILIŞI: akşamdan sıcak suya koyduğum fasulyeleri sabah süzüp tekrar su koyup 15-20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüyorum diğer tarafta büyükçe bir soğanı sıvıyağda kavurup domates-biber salçası koyup fasulyeleride ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra tuzunu,şekerini ve sıcak suyunu ekleyip yumuşayıncaya kadar ağır ateşte pişmeye bırakıyorum.