Kayıtlar

Ekim, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

GLAZÜRLÜ KAKAOLU KEK

Resim
MALZEMELER: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 4 adet yumurta 1,5 Su bardağı toz şeker 1 PAKET kabartma tozu 3 su bardağı un 2-3 çorba kaşığı kakao 1 paket dr.oetker GLAZÜR SİYAH-BEYAZ tüm kek malzemesi ile keki pişirip üzerindeki tarife göre hazırladığım glazür ile süsledim.

BURSALI BLOG YAZARLARI BULUŞMASI

Resim
BULUŞMA GÜNÜ:6 EKİM 2010 BULUŞMA YERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN www.annemineli.blogspot.com bakabilirsiniz.

NİŞASTALI AÇMA BÖREK

Resim
Bİraz uğraştırsada çok lezzetli ,bereketli ve doyurucu bir börek, içi kıymalı-tavuklu veya sebzelide hazırlanabilen kıyır kıyır bu böreğin işte tarifi: MALZEMELER: 1 yumurta 2 fincan yoğurt 2 fincan sıvıyağ 1 fincan süt veya su yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un açmak için nişasta , üzeri için 1 pk margarin YAPILIŞI: NİŞASTA HARİÇ TÜM MALZEME İLE POĞAÇA HAMURU KIVAMINDA BİR HAMUR YOĞURup 10 dk kadar dinlendiriyorum. hamuru 30 bezeye bölüp nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açıyorum, 10 lu gruplara ayırıp[10 tane üstüste] merdane veya oklava ile 3 tane yufka açıyorum yufkaları ortadan bölüp uzun kısmına iç harcı koyup sarıyorum toplam 6 rulo oluyor tepsiye diziyorum isterseniz onlarıda bölüp 12 parça yapabilirsiniz. 1 paket margarini eritip üzerlerine döküp fırınlıyorum.

KOKOŞ PASTA

Resim
Arkadaşlarıma yaptığım bu pastayı farklı bloglarda görmüştüm ama ben içini dilekkmutfakta.blogspot.com/2009/01/kmbet-pasta.html buradaki tarifimle hazırladım genelde pasta olarak yapılmıştı böylede güzel ve gösterişli oldu yani tam KOKOŞ oldu:))) Yapılışı: kümbet pastayı yapıp üzerini krem şanti ile kapladım servisten 5 dakika kadar önce pişmaniye ile süsledim ,pişmaniyeyi önceden koymayın hemen sertleşip eriyor aklınızda bulunsun.

KROKANLI ALMAN PASTA

Resim
MALZEMELER: 2 yumurta 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt-süt karışımı yarım çay bardağı sıvıyağ yada erimiş soğumuş margarin 1 pk kabartma tozu 3 çay bardağı un KREMA: 2 bardak süt 1 yumurta 2 kaşık un 4 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı margarin vanilya kek malzemesiyle keki yapılıp 22 cm kelepçeli kalıpta pişirilir.Krema pişirilip oda sıcaklığında kekin arasına sürülür istenirse krokan yada muz konup 2.katı kapatılır ve pudra şekeriyle servis yapılır.