Kayıtlar

Ağustos 23, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TATLILAR-REVANİ

Resim
Ramazan geldiğinden beri tatlı tüketimimiz bir hayli arttı revani-gül tatlısı-şamtatlı-şekerpare derken Ramazanı yarıladık sayılır.ÖNCELİKLE REVANİNİN TARİFİMALZEMELER: 3 YUMurta 1 bardak toz şeker 1 bardak irmik 1 bardak un 1 çay bardağı sıvıyağ 1 bardak yoğurt vanilya-kabartma tozu ŞERBET: 3 bardak şeker 3 bardak su 1 kaşık limon suyu YAPILIŞI: Öncelikle şerbet yapılıp soğumaya bırakılacak,kek malzemeleri önce sıvılar çırpılıp daha sonra un-irmik -k.tozu eklenerek yağlanmış unlanmış kalıpta 175 derecede yarım saate yakın pişirilecek sıcak ve de dilimlenmiş keke soğuk şerbet dökülüp üzeri örtülüp şerbeti çekmesi sağlanacak.