31 Mayıs 2010 Pazartesi

KATIKLI DOLMA


Katıklı dolma sanırım Bitlis yöresine aitmiş ben komşumdan öğrenmiştim çok lezzetli hafif bir yemek hatta yemekten çok akşamüstleri yenebilecek bir salata gibi
MALZEMELER:
1 su bardagi cigkoftelik ince bulgur
100 gram kadar yagsiz kiyma
1 tane rendelenmis kuru sogan

1 tatli kasigi kuru reyhan
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tuz
6-7 adet kabak

2 dis sarimsak
uzeri icin yeteri kadar yogurt


sosu icin:

1 tatli kasigi pulbiber
1 yemek kasigi nane
2 yemek kasigi tereyagi
YAPILIŞI:
kıyma ,bulgur,tuz,reyhan,kuru soğan ve baharatlarla birlikte hafif el ıslatarak iç malzeme yoğurulur. Kabaklar 2 şer parmak kesilerek dolma yapar gibi oyulur ,iç malzeme elle köfte gibi sıkılarak kabakların içine doldurulur,tencereye dizilen kabaklar yaklaşık 1,5 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlanır.servis tabağına alınan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp ,sosla servis yapılır.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...