21 Nisan 2010 Çarşamba

SULTAN LOKUMU


sultan lokumu uzun zamandır denemek istediğim tarifler arasındaydı sonunda denedim veee muhteşem bir lezzetle karşılaştım özellikle kahve yanında atıştırmalık bir tatlı denemeyenlere tavsiye ederim. Tarif portakalagacından....
MALZEMELER:
1 kg. süt,
1 paket (250 gr) margarin,
2 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
ceviz ve tarçın DİYORDU BEN FINDIK KULLANDIM
YAPILIŞI:
önce unla yağı kavurun. şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine fındık koyup kapatın ve yuvarlayın. lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın.Ben yarım ölçü yaptım 20 taneden fazla oldu...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...