Kayıtlar

Nisan, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ENGİNAR DOLMASI VE ÇİĞ DOLMA

Resim
enginar dolması ve ÇİĞ DOLMA dedikleri bu salatayı İzmirden misafir gelen komşumun annesi FATOŞ abladan öğrendim..Enginarlar özellikle İZMİR enginarı olacak yumuşacık yapraklari bile yeniyordu, çiğ dolma ise kısırın biraz sulu hali içinde çok bol yeşillik var taze asma yaprağına sarılarak yeniyormuş e bizde hakkını verdik sarıp sarıp yedik.Gerçekten çok şanslıyım bir komşum İzmirli bir komşum Diyarbakırlı hem doğu yemekleri hem ege yemekleri geçinip gidiyoruz:))))) çiğ dolmayı artık neredeyse her hafta yapıp yiyoruz süper... ÇİĞ DOLMA: 2 bardak iri bulgur 3 tane kuru soğan 4 tane büyük domates 4-5 tane salatalık maydanoz-taze soğan 2 limon suyu sıvıyağ-tuz taze asma yaprağı(haşlanacak) YAPILIŞI: 2 bardak iri bulgur biraz sulu olacak şekilde sıcak suyla kabartılacak,diğer tarafta tüm malzeme küçük küçük doğranıp bulgurla karışacak yağ ve limon suyuyla tatlandırılıp asma yaprağına sarılarak yenecek.

SULTAN LOKUMU

Resim
sultan lokumu uzun zamandır denemek istediğim tarifler arasındaydı sonunda denedim veee muhteşem bir lezzetle karşılaştım özellikle kahve yanında atıştırmalık bir tatlı denemeyenlere tavsiye ederim. Tarif portakalagacından.... MALZEMELER: 1 kg. süt, 1 paket (250 gr) margarin, 2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un, ceviz ve tarçın DİYORDU BEN FINDIK KULLANDIM YAPILIŞI: önce unla yağı kavurun. şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine fındık koyup kapatın ve yuvarlayın. lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın.Ben yarım ölçü yaptım 20 taneden fazla oldu...

KURU PATLICAN-BİBER KAVURMASI

Resim
BU KURULAR DOLMALIK ALIRKEN DİKKATİMİ ÇEKMİŞTİ HAZIR DOĞRANMIŞ KURUTULMUŞ OLARAK SATILIYOR,İÇERİSİNDE DOMATES-KABAK,BİBER VE PATLICAN VAR TÜRLÜ YEMEĞİ YAPMAK İÇİN İDEAL BEN ÇATAL BATACAK KADAR HAŞLADIM DAHA SONRA ZEYTİNYAĞINDA KAVURUP YOĞURTLADIM DEĞİŞİK BİR LEZZET OLDU ETLİ TÜRLÜSÜDE ÇOK LEZZETLİYDİ HAFİF ACILI DENEYİN DERİM...

NOHUT SALATASI

Resim
salatanın her türünü çok severek yapar ve yerim bu aralar favorim nohut salatası malzemeler için ölçü vermiyorum kişi sayısına göre ayarlanabilir mesela ben tek başıma bu kaseyi yiyebilirim :)))) haşlanmış nohut(ben 1 kiloyu haşlayıp poşetlere bölüp dondurucuya koyuyorum ) maydanoz-dereotu-taze soğan- közlenmiş kırmızı biber zeytinyağı-limon-tuz YAPILIŞI: mümkünce geceden değilse en az 2 saat önce haşlanmış nohutların üzerine zeytinyağı-limonsuyu ve tuzu karıştırıp kapaklı bir kapta bekletiyorum, diğer tarafta yeşillikleri hazırlıyorum sosu çeken nohutlarla karıştırıp servis yapıyorum.

SUSAMLI SİMİT-KANDİL SİMİDİ

Resim
çok sık yaptığım hem kolay bayatlamayan ,hem lezzetli, hemde bereketli bu simitleri blog yazarları toplantımızada götürmüştüm,yiyen herkes beğeniyor yapmak isteyenlere işte tarif: MALZEMELER: Yarım paket yumuşak margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta(sarısı içine, beyazı üzerine) 2 kaşık yoğurt 1 yemek kaşığı mahlep 1 yemek kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un susam YAPILIŞI: Susam hariç tüm malzeme ile yumuşak bir hamur yoğurulup biraz dinlendirilir.Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp simit şekli verilir,önce yumurta akına sonra susama bulanan simitler tepsiye dizip fırınlanır.

MEYDAN GAZETESİ-Blog yazarları buluşması

Resim

BURSALI BLOG YAZARLARI BULUŞMASI-2-

Resim
http://celebi74-celebi74.blogspot.com/ arkadaşımızın İstanbul dan gelirken getirdiği hediyelerimiz. şehribursadan arkadaşımızın Osmangazi Belediyesine ait defter ve kutlama programı Bursalı blog yazarları olarak cumartesi günü Kavaklı caddesinde HARAÇÇIOĞLU medresesinde buluştuk,herşey çok çok güzeldi tüm arkadaşları tanıdığıma çok mutlu oldum harika bir gün geçirdik,çeşit çeşit pasta börekler yedik. Osmangazi Belediyesine ve emeği geçen arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederiz.Birdahaki buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum....