19 Mart 2010 Cuma

TAVUKLU RULO BÖREK

MALZEMELER:
4 yufka
1 tane küçük tavuk(2-3 parça göğüste olabilir)
yarım bardak sıvıyağ-yarım bardak su karışımı
3-4 bardak tavuk suyu
1 yumurta sarısı
tuz-karabiber
YAPILIŞI:
öncelikle tavuğu haşlayıp etlerini kemiklerinden ayıklayıp didikliyorum, tuz ve karabiberle tatlandırıp bir kenarda bekletiyorum. Tavuk suyunuda soğuması için büyükçe bir kaseye
süzüyorum.
yağladığım fırın tepsisine 1.yufkayı yerleştiriyorum kenarlarını içe kıvırabilirsiniz yada büzdürerek yerleştirebilirsiniz araya yağlı su karışımından gezdirip 2.yufkayı aynı şekilde 3 ve 4. yufkayı yerleştirip kalan suyu üzerine döküüp kızarana kadar fırınlıyorum,fırından çıkarıp ayırdığım 3-4 bardak tavuksuyunu kepçe ile üzerine gezdirip didiklediğim yavuk etlerini koyuyorum ve tepsinin uzun kenarından başlayarak rulo yapıyorum,yumurta sarısı sürüp üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırınlıyorum.Dilim dilim kesip servis yapıyorum.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...