Kayıtlar

Mart, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN--BİBER DOLMASI

Resim
bir BURSA lı olarak birkaç yıl öncesine kadar çarşıda, baharatçılarda dizi dizi sarkan bu kuru dolmalıklar hiç ilgimi çekmezdi Bursa nın havası çok rutubetli olduğu için sebze kurutmak pek mümkün olmuyor o sebeple sanırım yemek listemizde pek yoktur.Denemeyenler için şiddetle tavsiye ediyorum etlisi,zeytinyağlısı harika oluyor.... MALZEMELER: 15 BİBER-15 PATLICAN KURUSU 2 bardak pirinç[her dolma için 1 kaşık hesaplayabilirsiniz] 3-4 tane kurusoğan 1,5 kaşık biber(antep) salçası 1 kaşık domates salçası zeytinyağı-tuz-dolma baharı-kurunane-kıyılmış maydanoz 1-limonsuyu YAPILIŞI: Normal zeytinyağlı dolma içi hazırlıyoruz,soğanları zeytinyağında kavurup pirinçleri ekliyoruz pirinçler şeffaflaşıca salçasını koyup 1 bardak sıcak su ekleyip çekmesini bekliyoruz,altını kapatıp baharatları koyup dinlendiriyoruz. büyükçe bir tencerede suyu kaynatıp önce biberleri sonra patlıcanları çatal batacak kadar haşlıyoruz 15 dk kadar daha sonra biraz soğutup üzerlerinde

ISPANAKLI .....

Resim
evdeki ıspanakları değerlendirmek için yapılmış bir hamurişi olduğu için malzemesi ve ölçüsü yok,2 yumurta--1 bardak kadar yoğurt--biraz sıvıyağ--yarım kilo kadar yıkanmış doğranmış ıspanak--ÇEKİRDEĞİ ÇIKARILMIŞ 1 AVUÇ SİYAH ZEYTİN-- pulbiber--alabildiği kadar un --kabartma tozu ve tuzdan oluşan bir hamur yapıp yağlanmış tepsiye 2 parmak kalınlığında döktüm üzerine susam ekip fırınladım uyduruk ama lezzetli oldu deneyin derim....

KARNIBAHAR-BROKOLİ SALATASI ve YOĞURTLU ŞEHRİYE SALATASI

Resim
misafir geleceği zaman en çok salata konusunda sıkıntı çekiyorum,sizlere bu konuda yardımcı olmak için çok sevdiğim 2 salatayı paylaşmak istedim. YOĞUTRLU ŞEHRİYE SALATASI: şehriyeleri fazla yumuşamıyacak şekilde haşlayıp süzüyorum,soğuduktan sonra biraz sıvıyağ döküp , 2 salatalık rendeleyip iyice sıkıp suyunu süzüyorum,yoğurt,dereotu sarmısakla tatlandırıp servis yapıyorum. Haşlanmış tavukta ekleyebilirsiniz. KARNIBAHAR SALATASI: brokoli ,havuç ve karnıbaharı haşlayıp soğutuyorum,bol limon suyu,zeytinyağı,mısır,kırmızı közlenmiş biber isteğinize göre evde ne varsa karıştırıp servis yapıyorum.

TAVUKLU RULO BÖREK

Resim
MALZEMELER: 4 yufka 1 tane küçük tavuk(2-3 parça göğüste olabilir) yarım bardak sıvıyağ-yarım bardak su karışımı 3-4 bardak tavuk suyu 1 yumurta sarısı tuz-karabiber YAPILIŞI: öncelikle tavuğu haşlayıp etlerini kemiklerinden ayıklayıp didikliyorum, tuz ve karabiberle tatlandırıp bir kenarda bekletiyorum. Tavuk suyunuda soğuması için büyükçe bir kaseye süzüyorum. yağladığım fırın tepsisine 1.yufkayı yerleştiriyorum kenarlarını içe kıvırabilirsiniz yada büzdürerek yerleştirebilirsiniz araya yağlı su karışımından gezdirip 2.yufkayı aynı şekilde 3 ve 4. yufkayı yerleştirip kalan suyu üzerine döküüp kızarana kadar fırınlıyorum,fırından çıkarıp ayırdığım 3-4 bardak tavuksuyunu kepçe ile üzerine gezdirip didiklediğim yavuk etlerini koyuyorum ve tepsinin uzun kenarından başlayarak rulo yapıyorum,yumurta sarısı sürüp üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırınlıyorum.Dilim dilim kesip servis yapıyorum.

MİLFÖYLÜ BÖREK

Resim
MALZEMELER: 12 TANE MİLFÖY(tepsiye göre sayı değişebilir) 2 yufka SOS: yarım bardak sıvıyağ 1 şişe soda 3 yumurta İÇ MALZEME : ben pırasa kavurup koydum,kıymalı veye peynirlide yapılabilir. YAPILIŞI: 6 tane milföyü yağlanmış tezgahta birbirlerine yapışacak şekilde tepsi kadar açıp tepsiye yerleştiriyorum üzerine 1 yufkayı büzdürerek koyup iç harcını heryerine eşit şekilde yayıyorum,2.yufkayıda aynı şekilde üzerine yerleştirip diğer 6 milföyüde hafif yağlayarak tek parça halinde açıyorum.en üste koyup bıçakla kare kare kesiyorum,diğer tarafta sosu hazırlayıp böreğin üzerine döküp 2-3 saat bekletiyorum,200 derecede kızarana kadar pişiriyorum.

KIYMALI PİDE

Resim
KIYMALI PİDENİN TARİFİNİ DAHA ÖNCE YAYINLAMIŞTIM SADECE ŞEKİLLERİ DEĞİŞİK http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/01/kiymali-pide.html tarife buradan bakabilirsiniz...

LAHANA BÖREĞİ

Resim
malzemeler: 1 ortaboy beyaz lahana 300 gr kadar kuzu kuşbaşı 1 kurusoğan karabiber-kırmızıbiber-tuz salça ÜZERİ İÇİN: 2 bardak süt 3-4 yumurta bir parça izmir tulumu yada sert peynir YAPILIŞI: öncelikle lahana doğranıp yıkanır süzülmeye bırakılır,etler tencereye konup suyu çektirilir yağı ve soğanı ilave edilip kavrulduktan sonra lahanalar konup iyice kavrulur salçası tuzu baharatları eklenip gerekirse biraz sıcak su konup kapuska gibi pişirilir. pişen lahanalar derin bir tepsiye konup üzerine süt-yumurta-peynir-tuz karıştırılır, çırpılan sos dökülüp üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.