3 Mart 2010 Çarşamba

LAHANA BÖREĞİ


malzemeler:
1 ortaboy beyaz lahana
300 gr kadar kuzu kuşbaşı
1 kurusoğan
karabiber-kırmızıbiber-tuz
salça
ÜZERİ İÇİN:
2 bardak süt
3-4 yumurta
bir parça izmir tulumu yada sert peynir
YAPILIŞI:
öncelikle lahana doğranıp yıkanır süzülmeye bırakılır,etler tencereye konup suyu çektirilir yağı ve soğanı ilave edilip kavrulduktan sonra lahanalar konup iyice kavrulur salçası tuzu baharatları eklenip gerekirse biraz sıcak su konup kapuska gibi pişirilir.
pişen lahanalar derin bir tepsiye konup üzerine süt-yumurta-peynir-tuz karıştırılır, çırpılan sos dökülüp üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...