Kayıtlar

Mart 3, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

LAHANA BÖREĞİ

Resim
malzemeler: 1 ortaboy beyaz lahana 300 gr kadar kuzu kuşbaşı 1 kurusoğan karabiber-kırmızıbiber-tuz salça ÜZERİ İÇİN: 2 bardak süt 3-4 yumurta bir parça izmir tulumu yada sert peynir YAPILIŞI: öncelikle lahana doğranıp yıkanır süzülmeye bırakılır,etler tencereye konup suyu çektirilir yağı ve soğanı ilave edilip kavrulduktan sonra lahanalar konup iyice kavrulur salçası tuzu baharatları eklenip gerekirse biraz sıcak su konup kapuska gibi pişirilir. pişen lahanalar derin bir tepsiye konup üzerine süt-yumurta-peynir-tuz karıştırılır, çırpılan sos dökülüp üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.