20 Ocak 2010 Çarşamba

LAHANA TURŞUSU


daha önce yaptığım turşular tükenmeye başladı şu anda yapılabilecek lahana ve karnıbahar var,lahana çabuk olduğu için tercih ediyorum ,turşu tarifim hep aynı ama hatırlatayım.
MALZEMELER:
1 lahana doğranmış, hafif tuzla ovulmuş
bir baş sarmısak
havuç
1 lt su için :3 kaşık tuz-1 kaşık şeker-1 çay bardağı sirke kaynatıyoruz
kavanoza yerleştirdiğimiz lahanaların üzerine kaynattığımız suyu döküp kapatıyoruz,genelde 10-15 gün sonra turşu hazır.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...