20 Ocak 2010 Çarşamba

LAHANA TURŞUSU


daha önce yaptığım turşular tükenmeye başladı şu anda yapılabilecek lahana ve karnıbahar var,lahana çabuk olduğu için tercih ediyorum ,turşu tarifim hep aynı ama hatırlatayım.
MALZEMELER:
1 lahana doğranmış, hafif tuzla ovulmuş
bir baş sarmısak
havuç
1 lt su için :3 kaşık tuz-1 kaşık şeker-1 çay bardağı sirke kaynatıyoruz
kavanoza yerleştirdiğimiz lahanaların üzerine kaynattığımız suyu döküp kapatıyoruz,genelde 10-15 gün sonra turşu hazır.

TART TİRAMİSU

MALZEMELER 2 yumurta 1 cay bardagi seker 1 cay bardagi süt 1 cay bardagi sıvı yag 2 kasik kakao 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya ...