Kayıtlar

Ocak, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ

Resim
Marketlerde satılan hazır su böreği yufkaları uzun zamandır dikkatimi çekiyordu, sonunda denedim yapılışı paketlerin arkasında yazıyor yine yufkaları sıcak suda haşlayıp soğuk suya atıyorsunuz işlemler aynı sadece açma derdi yok o yüzden daha pratik,yapacaklara kolay gelsin.

LAHANA TURŞUSU

Resim
daha önce yaptığım turşular tükenmeye başladı şu anda yapılabilecek lahana ve karnıbahar var,lahana çabuk olduğu için tercih ediyorum ,turşu tarifim hep aynı ama hatırlatayım. MALZEMELER: 1 lahana doğranmış, hafif tuzla ovulmuş bir baş sarmısak havuç 1 lt su için :3 kaşık tuz-1 kaşık şeker-1 çay bardağı sirke kaynatıyoruz kavanoza yerleştirdiğimiz lahanaların üzerine kaynattığımız suyu döküp kapatıyoruz,genelde 10-15 gün sonra turşu hazır.

ZEYTİNYAĞLI KIŞ TÜRLÜSÜ

Resim
KIŞ sebzelerinden yapıldığı için adını kış türlüsü koydum,bizim evde pek sevilerek yenen sebzeler değil ama ben bayılıyorum o yüzden 1 hafta ben yapıyorum 1 hafta komşum paylaşıyoruz:))) çünkü çok oluyor, tarifi SEVİLaY komşumdan öğrendim işte malzemeler... -1 demet pırasa -1 tane kereviz -1 kase haşlanmış nohut -1 tane kurusoğan -1-2 havuç -kerevizin yaprakları -tuz, 2 kesme şeker, zeytinyağı -1 limonun suyu(yarısı sebzeleri doğradığımız suya, yarısı pişerken yemeğe -domates suyu YAPILIŞI: bütün sebzeler yarım limon sıkılmış bol suyun içine doğranır bir süre bekletilir.Tencereye soğan doğranır üzerine suda bekletilen sebzeler konur,domates suyu,tuzu,şekeri,yarım limonun suyu ve zeytinyağı gezdirilip yarım çay bardağı su eklenerek pişirilir.

PAPATYA KURABİYE

Resim
MALZEMELER: 1 paket yumuşak margarin 1 bardak pudra şekeri 3 bardak kadar un yarım kabartma tozu 2-3 kaşık kakao YAPILIŞI: kakao hariç tüm malzeme yoğurulur,portakal büyüklüğünde bir parça ayırılıp kakao eklenir küçük yuvarlaklar yapılıp papatya şekli verilerek fazla kızartılmadan fırınlanır.

KESTANE KEBAP

Resim
KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR KESTANE ister kaynatın, isterseniz kebap yapın afiyetle yiyin,ben kebap tercih ediyorum işte yapılışı: kestaneler bıçakla çizilip soğuk su dolu bir kapta 2-3 saat bekletilip teflon bir tavada ağzı kapalı olarak - ocakta pişirilir. -fırına konabilir -elektrikli ızgarada pişirilebilir

KIYMALI PİDE

Resim
çok sevdiğimiz kıymalı pideyi bazı yerler dışında dışarıda yiyemiyor insan ya evde kıymasını hazırlayıp fırına götüreceksiniz yada benim gibi evde yapıp gönül rahatlığıyla afiyetle yiyeceksiniz. MALZEMELER 2 bardak ılık süt (1 bardağı su olabilir) 1 bardaktan az sıvıyağ 4\3 1 paket yaşmaya 2 yemek kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak) üzerine yumurta sarısı İÇ MALZEME: kıyma 2 soğan sivribiber domates-maydanoz tuz-karabiber-su kıyma yağsızsa birkaç damla sıvıyağ YAPILIŞI: yoğurma kabının içine un-tuz-şeker konup ortası havuz gibi açılır 2 bardak ılık süt konup maya içinde eritilip hamur yumuşak olacak kıvamda yoğurulur ılık bir yerde üzeri örtülerek(ben streç sarıyorum)1 saate yakın mayalandırılır.Bu arada iç malzeme hazırlanır soğanlar küçük küçük doğranır aynı şekilde sivribiberler-domatesler doğranıp kıymaya eklenir tuz,karabiberle tatlandırılır kıyma sulu olmalı bunun için yeterince su eklenip yoğurulur. mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğü

YENİ YIL PASTASI

Resim
kahve günümüzde komşumun kızı İPEK'İN yaptığı yeni yıl pastası çok şık ve lezzetliydi,paylaşmak istedim....