Kayıtlar

Aralık 27, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KABAK TATLISI

Resim
yILBAŞI GECELERİNİN VAZGEÇİLMEZİ KABAK TATLISININ TARİFİNİ DAHA ÖNCE YAYINLAMIŞTIM yapmak isteyenlere hatırlatma olsun ve de kolay gelsin.....
MALZEMELER: 2 kilo kabak 1 kilo kadar tozşeker yarım çay bardağı su (bazen gerek kalmayabilir kabak su salabiliyor) YAPILIŞI: kabaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye dizilir üzerine toz şekeri dökülüp vakit varsa birkaç saat bekletilir yoksa kısık ateşte pişirilir,kabağın durumuna göre susuzsa yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.İstenirse biraz sulu bırakılıp fırınlanabilir,cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.