Kayıtlar

Kasım 2, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Resim
malzemeler:-2 su bardağı pirinç
- 3-4 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- yarım çay kaşığı kara biber -yarım çay kaşığı yenibahar -biraz tarçın -dolmalık fıstık ve üzüm - yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Salamura asma yaprağı
- Kaynar su

Hazırlanışı:
- Yapraklarınızı birkaç kez ılık suyla yıkayın, daha sonra kaynayan suda 5 dk kadar haşlayın.

- İçi hazırlamak için tencereye yağı alın, ince yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçlerinizi ve fıstıkları kavurun.

- Pirinçler iyice kavrulduktan sonra üzüm, tuz, şeker, 1 bardak kadar kaynar su, limon suyunu ekleyip pirinçler suyu çekince ocağı kapatın diğer baharatları ekleyip demlenmeye bırakın.

- yaprakların sap kısımlarını keserek, içine yaprağın büyüklüğüne göre ortasına iç koyun. Önce yan taraflarını içe kıvırın, sonra sigara böreği gibi katlayarak sarın.
-tencerenin altına bir sıra kalın yapraklardan serip sa…