7 Eylül 2009 Pazartesi

KEŞKÜL


Ramazan akşamlarında ağır yemeklerden sonra yenebilecek hafif bir sütlü tatlı var sırada,yapımıda çok kolay deneyin seveceksiniz...
MALZEMELER:
1 kilo süt
1,5 bardak şeker
2 yumurta(1 TANEDE OLABİLİR)
4 kaşık un
hindistan cevizi
vanilya
YAPILIŞI:
1 kilo sütten 1 bardak ayırıp kalan sütü şekerle birlikte kaynatıyoruz.
1 bardak ayırdığımız soğuk sütün içerisine 4 kaşık un,2 yumurta ve vanilya ekleyip iyice blendırla çırpıyoruz,kaynayan süte ekliyoruz bu sırada istenirse içerisine yarım bardak dövülmüş badem ya da hindistancevizi ekleyebilirsiniz.Bir iki taşım kaynatıp kaselere paylaştırıyoruz.

BAYRAM TATLILARI