Kayıtlar

Haziran, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

CREMOLELİ- krokanlı TART

Resim
bU aralar tartlara takmış durumdayım çeşitli versiyonlarını deniyorum bugünkü tartım cremole li ve krokanlı kahve yanına yapılabilecek pratik bir tarif MALZEMELER: 2 yumurta 2 çay bardağı tozşeker 2 çay bardağı süt yarım çay bardağı sıvıyağ kabartma tozu-vanilya aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN: 1 paket çikolatalı ve fındık aromalı cremole krokan için biraz ceviz ve tozşeker YAPILIŞI: KEK MALZEMESİYLE hamurumuzu yapıp tart kalıbımızda pişiriyoruz,paketin üzerindeki ölçüye göre cremoleyi hazırlayıp pişen ve soğuyan tartın üzerine sürüyoruz. krokan için 1 bardak kadar şekeri yakıp cevizleri atıp birkaç dk çevirdikten sonra yağlı kağıdın üzerine döküp soğutuyoruz sert birşeyle ufalayıp tartın üzerine ekiyoruz.

KARIŞIK MEYVELİ TART

Resim
Daha önce tart tarifi yazdığım için tekrar tarif vermiyorum ama görüntüsü hoşuma gittiği için paylaşmak istedim,

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE

Resim
MALZEMELER: patates patlıcan kabak biber domates yoğurulmuş köfte salça sos sarmısak YAPILIŞI: Aslında ne yapacağımı bilmediğim bir anda uydurduğum bir yemek bu; sebzeleri çiğden hazırlayabileceğiniz gibi kızartarakta yapabilirsiniz tabii ki çiğ olarak hazırlayıp fırınlamak daha sağlıklı ama kızartmanın lezzetide başka oluyor.Ben öncelikle köfteyi yoğurup dinlenmeye bıraktım bu arada patates,kabak,patlıcan ve biberleri yağda kızarttım borcama kat kat dizdim üzerine köfteleri koydum ayrı bir tavada salçalı sos hazırlayıp üzerine döktüm ve fırınladım.köftelerin iyice kızarması için ters yüz yapabilirsiniz.Sebzeler zaten kızardığı için köfteler kızardığında fırından çıkarabilirsiniz.

ÇİLEKLİ TART

Resim
çilek mevsimi geçmeden benim çilekli tariflerim bitmeyecek, sırada vişne var çok yakında oda çıkar vişneli tariflere geçerim çok güzel hamuru yumuşak bir tart paylaşmak istedim sizlerle`;
malzemeler: 3 yumurta 3 kaşık soğuk su 2 kahve fincanı tozşeker 2 kahve fincanı mısır nişastası 2 kahve fincanı un 1 pk vanilya 1 kahve kaşığı kabartma tozu pasta kreması yada cremole meyve ve 1 paket tart jölesi YAPILIŞI: 3 yumurta akını 3 kaşık soğuk suyla kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.yumurta sarıları ve şekeride ekleyip çırpmaya devam ediyoruz diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış,unlanmış tart kalıbına yayıyoruz.yaklaşık 20 dk kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp kalıbı ters çevirip ıslak bez örtüyoruz 5-10 dk dinlendiriyoruz ki kolay çıksın.Daha sonra herhangi bir pasta kreması ile ortasını dolduruyoruz meyveleri dizip biraz ılınmış olan tart jölesini üzerine döküyoruz.

KAKAOLU ŞEKERPARE

Resim
yaz geliyor artık hafif tatlılar yapmak ve yemek gerekiyor ama yinede şerbetli tatlı sevenler için güzel bir tarif`;
MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta
yarım çay bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı hindistancevizi
yarım çay bardağı irmik
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un
ŞERBET :
4 BARDAK SU
3 bardak tozşeker
birkaç damla limonsuyu
ÜZERİ İÇİN :
Ceviz
YAPILIŞI:
Margarin ve diğer malzemeler yavaş yavaş un ilave edilerek yoğurulur,birkaç dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır yağlanmış tepsiye dizilir,üzerlerine cevizler bastırılarak yerleştirilir,tatlılar fırına verilirken şerbetide hazırlanır çıkan şekerparelerin üzerine biraz ılınmış olan şerbet dökülür.