7 Haziran 2009 Pazar

ÇİLEKLİ TART


çilek mevsimi geçmeden benim çilekli tariflerim bitmeyecek, sırada vişne var çok yakında oda çıkar vişneli tariflere geçerim çok güzel hamuru yumuşak bir tart paylaşmak istedim sizlerle`;

malzemeler:
3 yumurta
3 kaşık soğuk su
2 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı mısır nişastası
2 kahve fincanı un
1 pk vanilya
1 kahve kaşığı kabartma tozu
pasta kreması yada cremole
meyve ve 1 paket tart jölesi
YAPILIŞI:
3 yumurta akını 3 kaşık soğuk suyla kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.yumurta sarıları ve şekeride ekleyip çırpmaya devam ediyoruz diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış,unlanmış tart kalıbına yayıyoruz.yaklaşık 20 dk kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp kalıbı ters çevirip ıslak bez örtüyoruz 5-10 dk dinlendiriyoruz ki kolay çıksın.Daha sonra herhangi bir pasta kreması ile ortasını dolduruyoruz meyveleri dizip biraz ılınmış olan tart jölesini üzerine döküyoruz.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...