Kayıtlar

Mayıs, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MOZAİK PASTA

Resim
herkesin eminim ki çok severek yediği yapımıda çok çok kolay olan mozaik pastayı paylaşmak istedim sizlerle...normalde yumurta konması gerekiyor ben çiğ yumurta sevmediğim için koymuyorum. MALZEMELER........: 400 gr petibör bisküvi 2 çay bardağı süt 1 çay bardağı şeker 4 çorba kaşığı kakao 125 gr margarin 1 paket vanilya Yapılışı:Sütü, şekeri hafif ateşte erittikten sonra kakaoyu, yağı katıp karıştırın. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Bisküvileri ayrı bir kapta minik minik kırın. Sonra karışımı bisküvilere katıp iyice karıştırın. NAYLON SERİLMİŞ BİR TEPSİ ÜZERİNDE ELİNİZLE BASTIRARAK ÜÇGEN ŞEKİL VERİP BUZDOLABINDA YA DA ACİLSE DONDURUCUDA 2-3 SAAT BEKLERTİP Çıkartıp dilimledikten sonra hindistan cevizi serperek servis yapın. Daha çıtır olmasını isterseniz margarini 1 paket koyup sütü yarım çay bardağı koyabilirsiniz.

ZEYTİNLİ EKMEK

Resim
acil durumlarda yaptığım çok severekte yediğimiz zeytinli ekmeği ister kendiniz hamur mayalayarak isterseniz fırından hamur alarak yapabilirsiniz işte tarif: MALZEMELER: ekmek hamuru sıvıyağ ayıklanmış zeytin salça baharat (kekik-kırmızıbiber) 1 diş ezilmiş sarmısak YAPILIŞI: mayalanmış hamuru sıvıyağla yağlanmış tezgahta yine üzerine sıvıyağ dökerek elimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz.Salçayı biraz sulandırıp sarmısak ve baharatları koyup hamurun üzerine yayıyoruz,ayıklanmış zeytinleride koyup rulo yapıyoruz,biraz bu şekildede tepside mayalandırabilirsiniz vaktiniz yoksa yumurta sarısı sürüp fırınlamanız yeterli. Yumuşak olmasını isterseniz fırından çıkınca üzerine biraz su serpip peçete örterek dinlendirebilirsiniz.

ÇİLEK ZAMANI GEÇMEDEN

Resim

POĞAÇA

Resim
ilk kez denediğim süper bir poğaça, tarifini arkadaşım Çiğdemden almıştım sık yapılacaklar listeme girdi kabartma tozuyla yapılıp mayalı lezzetinde olan harika bir tarif. MALZEMELER: 3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 6 kaşık yoğurt 1 paket (250 gr) yumuşak margarin 4 paket kabartma tozu aldığı kadar un -tuz YAPILIŞI: Tüm malzemeyle hamur yoğurulur 1 kiloya yakın un gidiyor yumuşak bir hamur oluyor ben kolay yuvarlamak için bir süre dolapta beklettim daha sonra isteğe göre iç malzeme konup şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekip 200 derecede pişirdim.

ÜZÜMLÜ-CEVİZLİ RULO KURABİYE

Resim
daha öncede bloğuma koyduğum canım arkadaşım ELVAN dan tarifini aldığım bu kurabiyelerin tarifini hatırlatmak istedim. MALZEMELER: yarım paket margarin yarım fincan süt 1 yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker 2,5 bardak un kabartma tozu ceviz-kuruüzüm-tarçın YAPILIŞI: yumuşak margarin,yumurta,şeker,süt k.tozu ve unla hamur yoğurulup 2 parçaya ayırılır.hamurlar merdaneyle çok ince olmıyacak şekilde açılır arasına dövülmüş ceviz-üzüm-tarçın ve birazda tozşeker konup rulo yapılır. üzerlerine yumurta sarısı sürülüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye rulolar yan yana konur fazla yakmadan 175 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Biraz soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

1.HEDİYELEŞME ETKİNLİĞİ

Resim
http://baharinmutfagi.blogspot.com/ arkadaşımızın başlatmış olduğu etkinlik vesilesiyle sibelintarifdefteri.blogspot.com arkadaşımdan gelen hediyem bugün elime ulaştı ,BAHAR ve SİBEL 'e çok teşekkür ediyorum.

TÜM ANNELERE

Resim

ETSİZ ÇİĞKÖFTE

Resim
ETSİZ ÇİĞKÖFTE: 2 bardak köftelik bulgur 2 soğan 2 diş sarımsak 2 çorba k. domates salçası 2 çorba k. biber salçası ZEYTİNYAĞ yenibahar pul biber kimyon 5-6 dal taze soğan Yarım demet maydanoz taze nane Tuz-nar ekşisi