23 Nisan 2009 Perşembe

FIRINDA ÇİN BÖREĞİ

MALZEMELER:
3 yufka
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ-su karışımı
1 su bardağı galete unu
İÇ MALZEME :
250 gr kıyma
soğan
1 havuç rende
dövülmüş ceviz
1 çay bardağı ince bulgur
tuz-karabiber
YAPILIŞI: Öncelikle iç malzeme hazırlanır bunun için 1 çay bardağı bulgur sıcak suyla kabartılır,biraz margarinle 1 tane soğan kavrulur kıyma ilave edilir kavurmaya devam edilir , rendelenen havuç,kabaran bulgur, ceviz,tuzu ve karabiberi eklenip iç malzeme hazırlanmış olur. 1.yufka tezgaha serilir üzerine sütlü-yağlı su sürülür,2 yufka serilir aynı işlem uygulanır,3.yufkada serilip sigara böreği gibi kesilir [12 parça] iç malzeme paylaştırılıp geniş geniş sarılır daha sonra börekler kalan sosa batırılıp galete ununa bulanır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip fırınlanır.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...