19 Nisan 2009 Pazar

ÇİLEK ZAMANI-ÇİLEKLİ PASTA


DAHA yerlisi çıkmamasına rağmen pazarda okadar çok ki görüntüsü insanı kışkırtıyor bu ara bloglarda sık sık çilekli pasta görebiliriz işte bir çilekli pasta tarifi:
MALZEMELER:
4 YUMURTA
1 bardak tozşeker
1 bardak un
yarım bardak nişasta
vanilya
1 fincan sıcak su
yarım pk kabartma tozu
YAPILIŞI:
1 bardak şekerin yarısıyla yumurta aklarını katılaşıncaya kadar, diğer yarısıyla da yumurta sarılarını 1 fincan sıcak suyla beraber iyice çırpalım.Önce sarıları daha sonrada un-nişasta-vanilya ve yarım pk kabartma tozunu yumurta aklarına söndürmeden tahta kaşıkla karıştıralım.Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz orta boy çemberli kalıpta 175 derecede 40 dk kadar pişirip soğumaya bırakalım.
KREMASI:
3 bardak süt
1,5 kaşık nişasta
1,5 kaşık un
yarım bardak şeker
vanilya
1 bardak sütle yapılmış 1 paket kremşanti
ben kremayı pişirip soğuttuktan sonra kremşantinin yarısını ekledim kalan yarısıylada üzerini süsledim.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...