28 Mart 2009 Cumartesi

AYVA TATLISI


kış bitmek üzere, ayvalara veda etmeden önce son bir kez ayva tatlısı yapmak isteyenlere işte tarif:
MALZEMELER:
4 tane ayva
her ayva için 2 şer yemek kaşığı tozşeker
yarım su bardağı su
gıda bıyası
karanfil-ceviz
YAPILIŞI:
Öncelikle ayvaları soyup çekirdek yataklarını çıkarıyoruz ayvaları yayvan bir tencereye yerleştirip ortalarına 2 şer yemek kaşığı tozşeker dolduruyoruz 7-8 tane karanfil ve çıkardığımız ayva çekirdeklerinide koyup yarım bardak suda erittiğimiz gıda boyasını üzerine döküp kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz.Ben daha sonra fırın kabına alıp birsüre fırınlıyorum şerbetinin ağdalaşmasını sağlıyorum bu isteğe bağlı birşey ayva tatlısı genelde kaymakla servis yapılır ama biz sevmediğimiz için göbeklerine ceviz dolduruyorum.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...