22 Mart 2009 Pazar

MAŞ FASULYESİ SALATASI


MALZEMELER.:
2 bardak maş fasulyesi
közlenmiş kırmızı biber
konserve mısır
dereotu
taze soğan
kırmızı kuru soğan
maydanoz
nar ekşisi
limon-zeytinyağ-tuz
salatalık turşusu
YAPILIŞI:
maş fasulyelerini 2-3 saat önce suya koyarsanız haşlama süresi azalıyor iyice yıkayıp suda beklettiğiniz fasulyeleri dağılmasına izin vermeden yeşil mercimek gibi haşlıyorsunuz.Haşlanan fasulyeleri süzüp bir süre soğumasını bekliyoruz ve tüm salata malzemelerini doğrayıp salataya ekliyoruz,sosunu koyup iyice karıştırdıktan sonra servise hazır.
Maş fasulyesinin yemeğininde çok lezzetli olduğunu söylemeliyim .

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...