8 Şubat 2009 Pazar

KEMALPAŞA TATLISI


Tatlının özelliği, Mustafakemalpaşa yöresinde yetiştirilen inek sütünden üretilmiş tuzsuz peynir kullanılarak yapılmasıdır.Tatlı kriziniz geldiğinde kolaylıkla hazırlanabilir küçük boyda olanlara kemalpaşa tatlısı(50 tane), büyük boy olanlara da peynir tatlısı(25 tane) deniyor sanırım,işte yapılışı:
MALZEMELER:
1 paket kemalpaşa
4 bardak su
3 bardak şeker
YAPILIŞI:
Su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılır birkaç damla limon sıkılıp kemalpaşalar eklenir kaşık yardımıyla ters yüz yapılıp şerbeti çekmesi sağlanır 10 dakikada böyle kaynatılıp kalan şerbetle beraber tepsiye dizilir,soğutulur kaymakla servis edilir...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...