Kayıtlar

Şubat, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SEVGİ ÖDÜLÜ

Resim
http://asiyeninmutfağı/ ve http://kirazdunyası..blogspot.com arkadaşlarım beni bu ödüle layık görmüşler çok teşekkür ederim,bu ödülün bazı kuralları varmış `; 1. Seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek .2. Bu ödülü başka 7 blog sahibine linklerini vererek göndermek .3. Seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek. Bende beğendiğim arkadaşlarıma bu ödülü veriyorum 1- http://yeşilbiber.net/ 2- http://lalelimutfaklar.blogcu.com/ 3- http://mutfaktakideli.blogspot.com/ 4- http://tadınadoyamadım.blogspot.com/

KÜÇÜK SOSİSLİ PİZZALAR

Resim
Çocukların çok severek yediği bu pratik pizzaları sık sık yaparım işte tarif: MALZEMELER: 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 1 bardağa yakın sıvıyağ 1 bardak yoğurt alabildiği kadar un tuz va kabartma tozu İÇ MALZEME: yuvarlak doğranmış sosis ketçap veya domates salçası domates-biber kaşar rendesi YAPILIŞI: YAĞ,YOĞURT,YUMURTA VE UNLA HAMUR YOĞURULUR,BİRSÜRE DİNLENDİKTEN SONRA küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp elde şekil verilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp sosis,salca,domates,biber konup fırınlanır,çıkmasına yakın kaşar rendesi konup erimesi beklenir ve fırından çıkarılır.

ARNAVUT BÖREĞİ

Resim
MALZEMELER: 3 bardak su aldığı kadar un (1 kiloya yakın) yarım paket margarin + sıvıyağ tuz YAPILIŞI: 3 bardak suyun aldığı kadar unla hamur yoğurulur en az yarım saat dinlenmeye bırakılır. Daha sonra hamur 2 ye bölünür ve her parça en az 12-13 bezeye bölünür,bu bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır yarı yarıya karıştırılan margarin ve sıvıyağ katların arasına sürülerek hepsi birden tepsi büyüklüğünde açılır yağlanmış tepsiye yerleştirilir araya istenen harç döşenir diğer 12 li grupta aynı şekilde açılarak harcın üzerine yerleştirilir biraz svıyağ gezdirilip kesilir ve kızdırılmış fırına konup kızarıncaya kadar pişirilir. ben iç harcını pırasa kavurarak hazırladım çok nefis oluyor . kolay gelsin ,afiyet olsun....

SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Resim

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI

Resim

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL

Resim

KEMALPAŞA TATLISI

Resim
Tatlının özelliği, Mustafakemalpaşa yöresinde yetiştirilen inek sütünden üretilmiş tuzsuz peynir kullanılarak yapılmasıdır.Tatlı kriziniz geldiğinde kolaylıkla hazırlanabilir küçük boyda olanlara kemalpaşa tatlısı(50 tane), büyük boy olanlara da peynir tatlısı(25 tane) deniyor sanırım,işte yapılışı: MALZEMELER: 1 paket kemalpaşa 4 bardak su 3 bardak şeker YAPILIŞI: Su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılır birkaç damla limon sıkılıp kemalpaşalar eklenir kaşık yardımıyla ters yüz yapılıp şerbeti çekmesi sağlanır 10 dakikada böyle kaynatılıp kalan şerbetle beraber tepsiye dizilir,soğutulur kaymakla servis edilir...

SÜTLAÇ

Resim
MALZEMELER: 1 lt süt 1 lt su 1 çay bardağı pirinç 2 kaşık pirinç unu 2 bardak tozşeker YAPILIŞI: süt , su ve yıkanmış pirinçler tencereye konup pirinçler yumuşayıncaya ve suyu 2 parmak azalıncaya kadar kaynatılır.2 kaşık pirinçunu biraz sulandırılarak kaynayan süte eklenir en son şeker ilave edilip 5 dk kadar kaynatılıp ocaktan alınır,istenirse vanilya ilave edilir,kaselere paylaştırılır tarçınla servis yapılır.Eğer fırınlanacaksa 1 kepçe sütlaç bir kaseye alınır içine 1 yumurta sarısı konup çırpılır bu karışımdan kaselerin üzerine 1 er kaşık konup fırınlanır...

KOLAY AÇMA BÖREK - PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 35-

Resim
http://gulayce.blogcu.com/ arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum Yapımı çok kolay lezzetli bir börek özellikle 1 gün önceden hazırlanıp dolaba konması işi dahada kolaylaştırıyor... MALZEMELER: 1 kase su 1 kase yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karbonat alabildiği kadar un - tuz 2 kaşık tereyağ (eritilecek) İÇ MALZEME: cantık içi dediğimiz iç hazırlanır bunun için yarım kiloya yakın kıyma ince doğranmış domates ince doğranmış sivribiber ince doğranmış 1 tane soğan karabiber-tuz hepsi çiğden konup sulu olacak şekilde yoğurulur YAPILIŞI: tereyağ hariç tüm malzemeyle hamur yoğurulur 15 dk kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada tereyağ eritilip soğumaya bırakılır. Hamur merdaneyle kalınca açılır arasına erimiş tereyağ sürülüp rulo yapılır ortadan kesilip her parça gül gibi sarılıp buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün 1.parça tepsi kadar açılıp iç malzemesi konur daha sonra 2.parçada aynı şekilde açılıp üzerine kapatılır kenarları kıvrılıp üzerine biraz sı