5 Şubat 2009 Perşembe

SÜTLAÇ


MALZEMELER:
1 lt süt
1 lt su
1 çay bardağı pirinç
2 kaşık pirinç unu
2 bardak tozşeker
YAPILIŞI:
süt , su ve yıkanmış pirinçler tencereye konup pirinçler yumuşayıncaya ve suyu 2 parmak azalıncaya kadar kaynatılır.2 kaşık pirinçunu biraz sulandırılarak kaynayan süte eklenir en son şeker ilave edilip 5 dk kadar kaynatılıp ocaktan alınır,istenirse vanilya ilave edilir,kaselere paylaştırılır tarçınla servis yapılır.Eğer fırınlanacaksa 1 kepçe sütlaç bir kaseye alınır içine 1 yumurta sarısı konup çırpılır bu karışımdan kaselerin üzerine 1 er kaşık konup fırınlanır...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...