Kayıtlar

Ocak, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TARİF-İ UNO YEMEK KAMPANYASI

Resim
TARİF-İ YEMEK ve UNO TARİF-İ YEMEK UNO ADI ALTINDA BİR KAMPANYA BAŞLATMIŞLAR... KAMPANYA SONUCUNDA 20 ŞANSLI ÜYEYE UNO PASTABAN SETİ YOLLANACAK.PASTABAN SET 3 KATLI KAKAOLU VE 3 KATLI SADE PASTABAN OLARAK GÖNDERİLECEK. KAMPANYAYLA İLGİLİ DAHA GENİŞ BİLGİ VE KATILIM ŞARTLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN...

BOZA

Resim
kışın vazgeçilmez içeceklerinden BOZA,daha önce tarifini vermiştim tekrar hatırlatmak istedim ben marketlerden alınan bozalarda bu tadı bulamıyorum yapmasıda çok kolay deneyin memnun kalacaksınız,kolay gelsiiinnnn.... MALZEMELER: yarım kilo pilavlık bulgur [ 2-2,5 bardak], 2,5 bardak şeker, 1 paket vanilya 1/2 çay bardağı mayalık boza yada 1 parça kuru ekmek YAPILIŞI:bulgurlar tel süzgeçte iyice yıkandıktan sonra bir gece ılık suda şişmeye bırakılır, ertesi gün iyice yumuşayana kadar kaynatılır suyu azalırsa sıcak su ilave edilir,istenirse düdüklü tencerede 15-20 dk haşlanabilir biraz soğuyunca tel süzgeçten kaşık yardımıyla geçirilir.Bu aşamada 1 çay bardağı eski boza yada ekmek parçası hiçbiri yoksa yarım pk yaşmaya ve 5-6 kaşık şeker konup ılık bir yerde 2 gün ekşitilir.BU arada birkaç kez karıştırılır yoksa taşar,tadı istenilen kıvama geldiğinde kalan şeker ve vanilyası konur koyulaşmışsa ılık su eklenir şekeri isteğe göre ayarlanır şişelere konup buzdolabında saklanır. Tarçın ve

BROKOLİ SALATASI

Resim
Çok renkli,bir okadarda lezzetli bu salatanın ölçüsü yok ama içindekileri sayıyorum.. -haşlanmış brokoli -haşlanmış havuç -biberli yeşil zeytin -hafif sotelenmiş mantar -konserve mısır -nar ekşisi -limon-zeytinyağ-tuz -közlenmiş kırmızı biber -1 diş sarmısak

PATATESLİ RULO BÖREK-PORSELAN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-34-

Resim
http://fzehra.blogcu.com/ARkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe boş zamanlarda hazırlanıp dolaba konabilecek, istenirse kızartılıp istenirse fırınlanabilecek çok pratik ve lezzetli bir börekle katılıyorum kolay gelsin... MALZEMELER: 4 yufka 6-7 patates 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta yarım paket erimiş margarin veya sıvıyağ beyaz peynir veya lor tuz-karabiber-kırmızıbiber YAPILIŞI : -patatesler haşlanır,soyulur ve çatalla yada patates ezicisiyle biraz iri kalacak şekilde ezilir. -yoğurt,yumurta,erimiş margarin veya sıvıyağ,tuz karabiber,kırmızı biber,ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp ezilen patateslere ilave edilip harç hazırlanır. -harç koyu olursa biraz sütle sulandırılabilir -bütün bir yufka masaya serilir üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip 2.yufka konur üzerine harçtan sürülür. -3.yufka konup tekrar harç sürülür,4.yufkada konup harcın hepsi sürülüp 4 yufka birden rulo yapılır -ortadan 2ye bölünüp dolaba kaldırılır hemen pişirilmeyecekse biraz donduktan sonra dilimlenip dondurucud

SODALI-MİLFÖYLÜ BÖREK

Resim
Elde açma börekleri aratmayacak bir lezzet, oldukçada pratik hemde çıtır çıtııııııırrrrrrrrrr........ MALZEMELER: 8 tane milföy (tepsiye göre sayı değişebilir) 2 yufka 3 yumurta 1 bardağa yakın sıvıyağ 1 şişe madensuyu İÇ MALZEME: genelde kavrulmuş pırasayla yapılıyor ama peynir-maydanoz karışımıda yakışıyor tercih evdeki malzemeye göre değişebilir. YAPILIŞI: milföylerin 4 tanesi yanyana konup tepsi büyüklüğünde merdaneyle açılır,tepsinin altına yerleştirilir üzerine 1 yufka büzülerek konur iç malzeme yerleştirildikten sonra 1 yufka daha aynı şekilde üzerine yerleştirilir.Diğer 4 milföyde aynı şekilde açılarak üzerine kapatılır.Sos hazırlanır(yumurta-sıvıyağ-madensuyu) kesilen böreğin üzerine dökülür en az 2 saat mümkünse 1 gece dolapta bekletilip pişirilir.

KÜMBET PASTA

Resim
Yılbaşı gecesi için yaptığım çok lezzetli bir pasta tek başına bir bomba, MALZEMELER: 1 Tane hazır kakaolu pasta keki ya da 3 yumurta-3 fincan un-3 fincan şeker-1 pk kabartma tozu ve 3 kaşık kakao ile 26 cm lik kek kalıbında yapılmış bir kek MUHALLEBİSİ: 1 kilo süt 3 fincan un 4 fincan şeker 125 gr margarin 1-2 diş damla sakızı ÜZERİ İÇİN: hazır çikolata sos YAPILIŞI: öncelikle 125 gr margarinde un kavrulur süt ilave edilir,şekeri ve damla sakızı da konup koyulaşınca ocaktan alınır,10 dk kadar mikserle soğutulur. Keki evde yaptıysak enine 2 parçaya bölünür, hazır kek alınmışsa 1 katı streç serilmiş bir salata kasesine bastırarak yerleştirilir,üzerine yapılan ılık muhallebi dökülür ve kekin 2. katı üzerine biraz bastırılarak kapatılır bu şekilde 1 gece dolapta beklemesi uygun olur. Hazır paket çikolata sos üzerindeki tarife göre pişirilir, soğutulur servis yapılacağı zaman pasta streç yardımıyla kaseden çıkarılır üzerine sos dökülüp servise hazır hale getirilir...