KEMALPAŞA TATLISI


Tatlının özelliği, Mustafakemalpaşa yöresinde yetiştirilen inek sütünden üretilmiş tuzsuz peynir kullanılarak yapılmasıdır.Tatlı kriziniz geldiğinde kolaylıkla hazırlanabilir küçük boyda olanlara kemalpaşa tatlısı(50 tane), büyük boy olanlara da peynir tatlısı(25 tane) deniyor sanırım,işte yapılışı:
MALZEMELER:
1 paket kemalpaşa
4 bardak su
3 bardak şeker
YAPILIŞI:
Su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılır birkaç damla limon sıkılıp kemalpaşalar eklenir kaşık yardımıyla ters yüz yapılıp şerbeti çekmesi sağlanır 10 dakikada böyle kaynatılıp kalan şerbetle beraber tepsiye dizilir,soğutulur kaymakla servis edilir...

Yorumlar

EZGİLİ TARİFLER dedi ki…
merhaba.bizim evdede eksik olmaz kemal paşalar,özellikle ben bazen yarı yarıya su ve süt koyuyorum.öylede çok lezzetli oluyor.ellerine sağlık.
Unknown dedi ki…
Canım benim iyi geceler bu kadar olmaz akşam bende kemalpaşa yaptım:))Ellerine sağlık,mutlu haftalar öptüm...
made in funda dedi ki…
ben de çok sık yapardım eskiden.eline sağlık.pek severim.
SOFRAM dedi ki…
Canım Dilek'ciğim merhabalar,ziyaretlerin ve güzel yorumların için çok teşekkürler,ayrıca telefonla da araman çok mutlu etti bizleri, sizlerle yeniden birarada olmaktan ben de çok mutluyum, inşallah bir daha böylesine uzun ayrılıklar,özlemler yaşamayız.Ben de bugün, bizi yalnız bırakmayan güzel arkadaşlarımı yavaş yavaş ziyaret edeyim dedim.
Canım yine her zamanki gibi döktürmüşsün, harika mamalar yapmışsın, kemalpaşa tatlısı da en sevdiğimiz tatlılardan, ellerine sağlık güzelim.
Canım sağlıklı güzel günler diliyorum, ailecek en içten sevgi ve selamlarımızla...