Kayıtlar

Aralık, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MUTLU YILLAR !

Resim

BALLI CONRNFLAKES

Resim
http://yemekzevki.net te gördüğüm bu tatlılar gerçekten kahveyle birlikte harika oldu çocukların corflakeslerinede ortak olmuş oldum çıtır çıtır bir lezzet... MALZEMELER: 4 paket çokonat (ülker) 1,5 yemek kaşığı bal 50 gr. tereyağ 2 su bardağı mısır gevreği (corn flakes) YAPILIŞI: ÇOKonatlar kırılarak teflon bir tavada altı kısık olarak 50 gr tereyağ ve balla birlikte eritilir ocaktan alınır, daha sonra cornflakesler eklenip karıştırılır ıslatılmış kahve fincanı ile şekil verilip servis tabağına dizilir..istenirse fıstık yada hindistancevizi ekilir...

PATATES SALATASI

Resim
üçüncü ve sonuncu salata çeşidim umarım benim gibi ne salatası yapsam???? diye düşünenlere yardımcı olabilmişimdir... MALZEMELER: 5-6 tane patates( haşlanmış) 1 iri havuç( rende) sarmısaklı yoğurt maydanoz -tuz zeytinyağ-limon suyu YAPILIŞI: Haşlanmış patatesler iyice ezilir ,tuz,zeytinyağı ve limonla tatlandırılır istenirse kırmızı pul biber eklenip mandalina büyüklüğünde toplar yapılır, rendelenmiş havuca bulanıp ortalarına çukur açılır 2 şer kaşık yoğurt konup servis tabağına dizilir,maydanozla süslenir.

KABAK SALATASI

Resim
Beğendiğim bir salata tarifi daha: MALZEMELER: 3 adet kabak 1 diş sarımsak Zeytinyağı 1 kase yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 1 çay bardağı ceviz ve tuz YAPILIŞI: Kabaklar rendelenir,zeytinyağında suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir ,biraz soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurt ,mayonez ve iri kırılmış cevizle birlikte karıştırılıp servis tabağına alınır, istenirse dereotuyla süslenebilir.

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI

Resim
A Arkadaşım EMEL de yediğim bir salata çok beğendim genelde salata çeşitlerinde ben çok zorlanıyorum sizlerede fikir olur diye resimledim,işte tarif: MALZEMELER: metro marketlerde satılan 1 kutu konserve meksika fasulyesi konserve mısır közlenmiş kırmızı biber maydanoz-taze soğan zeytinyağ ve sirke

ALMAN PASTASI

Resim
Acil durumlarda çok severek yaptığım bu pastayı komşumun kızı BETÜL İçin yapmıştım kahvenin yanına da çok yakıştı, işte tarif... MALZEMELER: 3 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1,5 çay bardağı tozşeker 4 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu KREMASI: 3 BARDAK SÜT 3 kaşık un 5 kaşık şeker 1 pk vanilya 50 gr kadar margarin ÜZERİ İÇİN: Pudra şekeri YAPILIŞI: kek malzemesi çırpılıp 20 santimlik yağlanmış kelepçeli kalıpta 180 derecede pişirilir,bu arada krema malzemesiyle muhallebi pişirilip altı kapatılınca margarin eklenip bir süre mikserle çırpılır soğumaya bırakılır.Pişen kek ip yardımıyla ortadan kesilir araya soğuyan krema konup kapatılır,üzerine bolca pudra şekeri ekilip servis yapılır...

KARNIYARIK BÖREĞİ

Resim
4 yufka İçi için: 300 gr kıyma 1 büyük kuru soğan 2 sivribiber 1 domateS 1 kaşık salça Tuz- Karabiber- Sıvıyağ SOS İÇİN: 1 s.b. süt 1 yumurta 1/2 bardak sıvıyağ Üzeri için : 1 yumurta sarısı Çörek otu(isteğe bağlı) 1 domates, dilimlenmiş 2 yeşil biber YAPILIŞI: Öncelikle iç harcını hazırlayalım,yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurup sırayla yeşil biberi, salçayı, kıymayı ve küçük doğranmış domatesi ekleyelim. Tuz ve karabiber ilave edelim. Sos malzemesini iyice çırpın,2 yufkanın arasına sos sürüp yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölün ılınmış olan iç harçtan geniş kenarına yeterince yayın. Kenarlarını içeri doğru katlayıp geniş sigara böreği gibi dar ucuna doğru sarıp su ile yapıştırın. Üstlerine tekrar sütlü sıvı harçtan sürün.Üzerlerine bıçakla çizik atıp, yumurta sarısı sürüp isterseniz çörek otu serpin. Bir dilim domates ve biber yerleştirip önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin.

İYİ BAYRAMLAR ...

Resim

TRAFİK PASTA---İYİKİ DOĞDUN KAĞAN

Resim
1 Aralık oğlumun doğumgünüydü ona sürpriz yapmak istedim geçen yıl futbol sahası yapmıştım çok beğenmişti kek tarifi aynı, dilekkmutfakta/futbol sahası pasta ölçülere oradan bakabilirsiniz.

TRAMİSU

Resim
MALZEMELER: 1 kakaolu hazır pasta keki KREMASI: Yarım litre süt 1 yumurta sarısı 3 fincan toz şeker 3 fincan un 1 paket labne peynir vanilya ISLATMAK İÇİN: 1 Bardak süt veya su 1 yemek kaşığı dolusu tozşeker 1 yemek kaşığı nescafe YAPILIŞI: krema malzemeleriyle muhallebi pişirilir, biraz ılındıktan sonra 1 paket vanilya ve labne peynir eklenip mikserle iyice çırpılır.Kek hazırlanan nescafeli suyla ıslatılır ve araya kremanın yarısı sürülür diğer yarısı üzerine kaplandıktan sonra bolca kakao ekilir.

KABAK TATLISI

Resim
bayram yaklaşıyor Ramazan Bayramında yapılan ağır tatlılardan sonra bu bayram daha hafif tatlılar denemek isteyene bir öneri kabak tatlısı MALZEMELER: 2 KİLO kabak 1 kilo toz şeker yarım çay bardağı su YAPILIŞI: Kabaklar dilimlenir ve soyulur ben genelde soyulmuş ve dilimlenmiş olarak alıyorum tencereye dizilen kabakların üzerine şeker ve su konup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir bu arada başında durmakta fayda var taşabilir istenen kıvama gelince ocaktan alıp servis yapılabilir, fırınlanacaksa tepsiye dizilip, üzerine suyundan gezdirilip fırınlanabilir.