13 Aralık 2008 Cumartesi

KARNIYARIK BÖREĞİ

4 yufka
İçi için:
300 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
2 sivribiber
1 domateS
1 kaşık salça
Tuz- Karabiber- Sıvıyağ
SOS İÇİN:
1 s.b. süt
1 yumurta
1/2 bardak sıvıyağ
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
Çörek otu(isteğe bağlı)
1 domates, dilimlenmiş
2 yeşil biber
YAPILIŞI:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım,yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurup sırayla yeşil biberi, salçayı, kıymayı ve küçük doğranmış domatesi ekleyelim. Tuz ve karabiber ilave edelim. Sos malzemesini iyice çırpın,2 yufkanın arasına sos sürüp yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölün ılınmış olan iç harçtan geniş kenarına yeterince yayın. Kenarlarını içeri doğru katlayıp geniş sigara böreği gibi dar ucuna doğru sarıp su ile yapıştırın. Üstlerine tekrar sütlü sıvı harçtan sürün.Üzerlerine bıçakla çizik atıp, yumurta sarısı sürüp isterseniz çörek otu serpin. Bir dilim domates ve biber yerleştirip önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...