Kayıtlar

Kasım, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

RENKLİ MUFFİN

Resim
çocuklarım sade kek yemeyi pek sevmezler bende allayıp pullayıp onlara yedirmenin yollarını bulurum bu muffinlerde onlardan biri
MALZEMELER:
2 yumurta
1 bardak tozşeker
1 bardak süt
yarım bardak sıvıyağ
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
vanilya
renkli gıda boyaları
YAPILIŞI:
tüm keklerde olduğu gibi şeker yumurta çırpılır,yağı ve sütü eklenir un,kabartma tozu vanilyası konup muffin kalıplarına paylaştırılır.Süsleme isteğe göre değişir kakaolu yapılacaksa biraz hamur ayrılıp 2 kaşık kakao konularak karıştırılabilir.Bu hamurdan 18 muffin çıkıyor,kolay gelsiiinnnn......

PIRASALI BÖREK

Resim
malzemeler: 2 bardak su 1 bardak sıvıyağ 2 kaşık sirke 1 kiloya yakın un tuz 1 paket yumuşak margarin(arasına sürmek için) 1 demet pırasa YAPILIŞI: su,yağ,tuz,sirke ve unla hamur yoğurulur 2 parçaya ayırılır her parça pasta tabağından biraz daha büyük açılıp her birine yarım paket yumuşak margarin sürülüp katlanır dolaba konur ben bu işlemi akşamdan yapıyorum sabah kalktığımda yine tabak kadar açıp yağ sürmeden katlayıp tekrar dolaba koyuyorum böreği yapacağım zaman dolaptan çıkarıp hamurları tepsimin boyu kadar açıp araya iç malzemeyi koyup kenarlarını kıvırıyorum üzerine biraz sıvıyağ gezdirip kestikten sonra dilimleyip pişiriyorum. İÇ MALZEME: pırasalar boyuna 4 e kesilip doğranır süzgeçte yıkanır suyu fazla süzdürülmeden tencereye alınır üzerine sıvıyağ ve tuz konup kavrulur ineceğine yakın salça eklenip suyu çektirilip soğumaya bırakılır. çok lezzetli arnavut böreğini aratmıyacak çıtır çıtır bir börek benim gibi hamur açamayanlar için çok kolay deneyin derim...


ELMALI TATLI

Resim
portakalagaci.com adresinde görüp denediğim hafif bir tatlı,elma genelde herzaman evde bulunan bir meyve tarçın ve cevizle de birleşince gerçekten nefis oluyor yapacak olanlara kolay gelsin.. MALZEMELER: 5 ADET SARI ELMA toz şeker 10 adet pötibör bisküvi(ben 2 kat yaptım 20 adet) hindistancevizi İÇ MALZEME: iri kıyılmış ceviz içi kuru üzüm tarçın KREMASI: dr.oethker in elmalı üzümlü gurme serisi kullandım portakalagacındaki tarif :
750ml süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya YAPILIŞI:

Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip 5-10 DK pişirin. Fazla yumuşamasın dağılabiliyor.Muhallebiyi tarife göre pişirin.ben dr oetkerin elmalı ve üzümlü pudingini görünce çok yakışacağını düşünüp onu pişirdim.

İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç …

RENKLİ PATATES SALATASI

Resim
arkadaşlarıma yaptığım görüntüsü ve lezzeti çok hoş bir salata iştah açıyor gerçekten.Ben en küçük boy kelepçeli kalıba yaptım kalıba göre patates sayısı değişir..
MALZEMELER:
6 -7 tane iri patates
2 havuç
kırmızı lahana
maydanoz
taze soğan
zeytinyağ ve limon suyu
YAPILIŞI:
patatesleri haşlayıp ezdim limonsuyunu ve zeytinyağını koyup 3 e ayırdım yeşillik koyduğumu 2 kat yapacağım için daha çok ayırdım bir kasede rendelenmiş havuçla karıştırdim diğer kasede çok küçük kıyılmış ve tuzla ovulmuş kırmızı lahanayı karıştırdım üçüncü ve çok ayırdığım kasede de taze soğan ve maydanozla birlikte karıştırdığım patatesleri kelepçeli kalıba sırayla sıkıştırdım 1 gece dolapta beklettim servisten önce üzerine sarmısaklı yoğurt döküp süsledim.

KEDİDİLİ PASTA -PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-29-

Resim
MALZEMELER: 1,5 Paket kedidili bisküvi(savoıardı marka olanı kullandım) 1 kilo süt(1 bardağını kedidillerini ıslatmak için kullandım) 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 1 bardak tozşeker 1 poşet kremşanti 1 bardak soğuk süt (şanti hazırlamak için) 1 yumurta vanilya donmuş vişne meyveli sos YAPILIŞI: ÖNcelikle kremayı hazırlayalım 3 bardak süt,nişasta,un,şeker,yumurta ve vanilyayı birlikte muhallebi yapalım miksere tutup soğuması için bırakalım. Kremşantiyide 1 bardak sütle yapıp dolaba kaldıralım.muhallebi soğuyunca kremşantiyle karıştırıp iyice çırpalım. Ben kelepçeli kalıbın en küçük boyunu kullandım kedidillerini süte batırıp kalıbın çevresine dizelim 1 katta altına dizelim muhallebinin yarısını dökelim donmuş vişnelerin yarısınıda koyup 2.kat kedidillerini ıslatarak tekrar dizelim 1 kat daha muhallebi koyup kalan vişneleri dizelim. Meyveli sosu tarifine göre pişirip biraz soğuyunca pastanın üzerine döküp soğuması için dolaba kaldıralım. en az 4-5 saat dolapta bekletip servis yapalım. gerçekten çok lez…

SAÇAKLI POĞAÇA-PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-29-

Resim
http://karabiberinmutfagi.blogspot.com arkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe saçaklı poğaçayla katılıyorum kolay gelsin arkadaşım.. MALZEMELER: 1 Su Bardağı Ilık Süt 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ Yarım Su Bardağı Yoğurt 1 Yumurta (akını hamura katabilirsiniz, sarısı üzerine sürülecek) 1 Tatli Kaşığı Tuz 2 Tatli Kaşığı şeker 1 Paket Toz Maya Aldığı Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar) Ic Harcı : 250 gr. Beyaz Peynir rendesi Maydanoz YAPILIŞI: toz mayayı una karıştırıp ortasını açın diğer malzemeleri ekleyip oldukça yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp mayalanması için en az yarım saat ılık bir ortamda bekletin daha sonra hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp elde yuvarlayıp tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp tepsi mayası geldikten sonra fırınlayın(yumuşak olması için fırının içine 1 kase su koyabilirsiniz)pişen poğaçaları ortadan kesip paynirli maydanozlu harcı dışarı taşacak şekilde doldurun ayrıca tekrar maydanoza batırabilirsiniz,kolay gelsin .......

LAVAŞ BÖREĞİ

Resim
arkadaşım ELVAN da yediğim çok lezzetli ve pratik bir lezzet adını ben uydurdum lavaşla yapıldığı için deneyin beğeneceksiniz,
MALZEMELER:
7 TANE LAVAŞ
250-300 gr kadar kıyma
soğan-sivribiber-domates
erimiş margarin
kaşar rendesi
YAPILIŞI:
öncelikle iç malzeme hazırlanacak aynı cantık içi gibi soğanları doğrayın kıyma,sivribiber,1 tane domatesle iç malzeme hazır.lavaşların arasına biraz erimiş margarin gezdirerek 1 kat lavaş 1 kat kıyma hazırlayın en üste kaşar rendeleyip 15-20 dakika kadar fırınlayın..

MİKRODALGA KEKİ-7 DAKİKADA

Resim
Mikradalga kekinin tarifinihttp://http//www.devletsah.com/mikrodalgada-brownie/adresinden alıp denedim çabuk ve lezzetli bir kek oldu MALZEMELER: 1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Yağ ilave edilir.
Süt eklenir.
Kakao ve vanilya katılıp, çırpılır.,
kakaolu karışımdan 2 su bardağı ayrılır,
kalan karışıma un ve kabartma tozu karıştırılır. yağlanan kalıba( ben küçük borcamda denedim)
karışım dökülüp 80 derecede 7 dakika pişirilir,mikrodalga ayarları farklı olabilir en yüksek ayarın bi altında pişirdim.kek çıkınca ayırdığım sosu döküp servis yaptım.