Kayıtlar

Kasım 8, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KEDİDİLİ PASTA -PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-29-

Resim
MALZEMELER: 1,5 Paket kedidili bisküvi(savoıardı marka olanı kullandım) 1 kilo süt(1 bardağını kedidillerini ıslatmak için kullandım) 2 kaşık nişasta 2 kaşık un 1 bardak tozşeker 1 poşet kremşanti 1 bardak soğuk süt (şanti hazırlamak için) 1 yumurta vanilya donmuş vişne meyveli sos YAPILIŞI: ÖNcelikle kremayı hazırlayalım 3 bardak süt,nişasta,un,şeker,yumurta ve vanilyayı birlikte muhallebi yapalım miksere tutup soğuması için bırakalım. Kremşantiyide 1 bardak sütle yapıp dolaba kaldıralım.muhallebi soğuyunca kremşantiyle karıştırıp iyice çırpalım. Ben kelepçeli kalıbın en küçük boyunu kullandım kedidillerini süte batırıp kalıbın çevresine dizelim 1 katta altına dizelim muhallebinin yarısını dökelim donmuş vişnelerin yarısınıda koyup 2.kat kedidillerini ıslatarak tekrar dizelim 1 kat daha muhallebi koyup kalan vişneleri dizelim. Meyveli sosu tarifine göre pişirip biraz soğuyunca pastanın üzerine döküp soğuması için dolaba kaldıralım. en az 4-5 saat dolapta bekletip servis yapalım. gerçekten çok lez…