5 Kasım 2008 Çarşamba

SAÇAKLI POĞAÇA-PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-29-


http://karabiberinmutfagi.blogspot.com arkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe saçaklı poğaçayla katılıyorum kolay gelsin arkadaşım..
MALZEMELER:
1 Su Bardağı Ilık Süt
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta (akını hamura katabilirsiniz, sarısı üzerine sürülecek)
1 Tatli Kaşığı Tuz
2 Tatli Kaşığı şeker
1 Paket Toz Maya
Aldığı Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar)
Ic Harcı :
250 gr. Beyaz Peynir rendesi
Maydanoz
YAPILIŞI:
toz mayayı una karıştırıp ortasını açın diğer malzemeleri ekleyip oldukça yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp mayalanması için en az yarım saat ılık bir ortamda bekletin daha sonra hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp elde yuvarlayıp tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp tepsi mayası geldikten sonra fırınlayın(yumuşak olması için fırının içine 1 kase su koyabilirsiniz)pişen poğaçaları ortadan kesip paynirli maydanozlu harcı dışarı taşacak şekilde doldurun ayrıca tekrar maydanoza batırabilirsiniz,kolay gelsin .......

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...