Kayıtlar

Ekim 30, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KIŞ HAZIRLIKLARI(devam)

Resim
turşularım şu anda oldu yemeğe başladık bile hatta yetmiyecek diye korkup geçen hafta 2 kavanoz daha kurdum hepimiz çok seviyoruz evde tarhana ve turşu varsa yeter diyorum, tarifi daha önce vermiştim ama hatırlatmak amacıyla tekrar yazıyorum. 1 kilo su 3 kaşık turşu tuzu 1 fincan sirke 1 kaşık şeker bu su miktarını turşunuzun miktarına göre fazlalaştıracaksınız örneğin 5 kiloluk kavanoza 3 kilo su-9 kaşık tuz-3 fincan sirke-3 kaşık şeker bunları kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara turşu malzemelerinin üzerine döküp kapağını kapatacaksınız aşağı yukarı 20-25 gün sonra turşular hazır...