26 Ekim 2008 Pazar

ZERDE

ZERDE :Bursa da düğünlerde yapılan bir tatlıymış eşim çok seviyor sık sık yaparım çokta hafif..
MALZEMELER:
1 bardak pirinç
1,5 kilo su
2 bardak tozşeker
çok az safran veya zerdeçal
2 kaşık nişasta
kuşüzümü
istenirse biraz gülsuyu
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE KUŞÜZÜMLERİ SUYA KONUR DİĞER TARAFTA SU,PİRİNÇ VE SAFRAN PİRİNÇLER PİŞİNCEYE kadar kaynatılır kaynama esnasında üzümlerde ilave edilir, 2 kaşık nişasta biraz sulandırılıp ilave edilir,şekeri eklenip 10 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan almaya yakın yarım çay bardağı gülsuyu eklenir,kaselere paylaştırılır.

ZERDE

MALZEMELER:
1 bardak pirinç
1,5 kilo su
2 bardak tozşeker
çok az safran veya zerdeçal
2 kaşık nişasta
kuşüzümü
istenirse biraz gülsuyu
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE KUŞÜZÜMLERİ SUYA KONUR DİĞER TARAFTA SU,PİRİNÇ VE SAFRAN PİRİNÇLER PİŞİNCEYE kadar kaynatılır kaynama esnasında üzümlerde ilave edilir, 2 kaşık nişasta biraz sulandırılıp ilave edilir,şekeri eklenip 10 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan almaya yakın yarım çay bardağı gülsuyu eklenir,kaselere paylaştırılır.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...