Kayıtlar

Ekim 13, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Resim
MALZEMELER:
1 ortaboy kereviz
1 tane havuç
1 soğan
zeytinyağ
tuz
1 tane kesmeşeker
YAPILIŞI:
Kereviz bütün olarak soyulur etrafı limonla kararmaması için ovulur,kerevizin ortası oyacakla çıkarılıp buraya temizlenmiş yıkanmış havuç tezgaha vurarak sıkıca yerleştirilir,kereviz 1 er parmak kalınlığında dilimlenir. Tencerenin altına piyazlık doğranmış soğanlar konur üzerine dilimlenmiş kerevizler yerleştirilir,üzerine zeytinyağı ve yarım çay bardağı su gezdirilir,tuzu ve şakeri konup pişirilir,servis tabağına alıp soğutulup afiyetle yenir...