Kayıtlar

Eylül, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN...
ALLAHIM DUALARIMIZI BOŞ ÇEVİRMESİN...

SOBEE

Sevgili hemşerim ve adaşım DÜŞLERİMİN İNCİSİ beni sobelemiş,kendisine teşekkür ediyor elimden geldiğince sorularını cevaplıyorum.
İSMİNİZ:
Dilek
NERELİSİNİZ?
Doğma, büyüme BURSA
YAŞADIĞINIZ YER?
BURSA
MESLEĞİNİZ?
Enstitüyü bitirdim dikiş,nakış öğretmenliği yaptım bir süre 21 yıldır ev hanımıyım,
HOBİLERİNİZ?
Mutfak işini seviyorum zamanımın çoğunu orada geçiriyorum,
EVLİMİSİNİZ?
Evet
KAÇ ÇOCUĞUNUZ VAR?
19 ve 13 yaşlarında 2 oğlum var
EN SEVDİĞİNİZ YEMEK?
Çok yemek ayırmam ne bulursam yerim,
EN SEVDİĞİNİZ TATLI ?
Hafif tatlıları severim mesela kazandibi
EN SEVDİĞİNİZ MÜZİK TÜRÜ?
İşte bu ruh durumuma göre çok değişir ama türkçe pop severim,
NERELERE GİTMEK İSTERDİNİZ?
Türkiye de görmediğim çok yer var,mesela bir Karadeniz turu olabilir..

MERCİMEK ÇORBASI

Resim
Havalar serinledi,açlık bir taraftan iftar sofralarının vazgeçilmezi mercimek çorbası, çok bilinen bir çorba olmasına rağmen yinede tarifini koyuyorum yapanlara kolay gelsin...
MALZEMELER: 1 bardak kırmızı mercimek 1 tane rendelenmiş havuç 1 tane rendelenmiş küçük patates 1 tane küçük soğan (ben soyup bütün atıyorum tencereye sonra tamamını çıkarıyorum) 6-7 bardak su tuz 2 kaşık un tereyağ YAPILIŞI: Tüm malzemeyi yıkayıp hazırlayıp düdüklü tencereye koyuyorum 5 -6 dakika kadar pişirip altını kapatıyorum.El blendırıyla çorbayı karıştırıyorum.Diğer tarafta ayrı bir tavada 2-3 kaşık tereyağda 2 kaşık unu kavurup çorbaya katıp bir taşım daha kaynatıp servis yapıyorum.AFİYET OLSUUUNNNNN.........

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

Resim
MALZEMELER: 1 büyük kurusoğan3-4 sivri biber1 kırmızı biber1 tane patlıcan1 bardak bulgur2-3 domatessıvıyağtuz2 bardak sıcak suYAPILIŞI:yarım çay bardağı kadar sıvıyağda öncelikle küçük doğranmış patlıcanlar kızartılır,soğanlar ve biberler ilave edilip kavrulur bu arada biraz tereyağ ekleyebilirsiniz, domatesler küp küp doğranıp ilave edilir suyunu çekince 2 bardak sıcak su eklenir yıkanmış bulgurlar konup 15 dakika kadar kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir,altı kapatılıp tencerenin ağzına bir peçete örtülüp pilav demlendirilir.Servis yaparken pul biber ve kuru nane ekilebilir..

KAĞIT KEBABI--İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -2-

Resim
GELİBOLU 17 arkadaşımızın evsahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE ,Ramazan da misafirlere ikramı kolay ve bir okadarda lezzetli bir kebapla katılıyorum,KOLAY GELSİN .....




MALZEMELER:
2 yemek kasıgı sıvı yag
1,5 kilo kuşbaşı kuzu eti
4 adet orta boy havuç soyulmus ve küp küp kesilmis
4 adet orta boy patates soyulmus ve küp küp kesilmis
500 gr konserve bezelye
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
kesilmis yağlı kağıt parcaları (14 TANE OLDU)
tuz
karabiber
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Kuşbaşı kuzu etlerini yağla birlikte etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 saatten fazla pişirdim.Etiniz piştikten sonra domates salçanızı,karabiberinizi, tuzunuzu,kırmızı biberinizi ekleyin.İsterseniz biber salçasını da katın,
havuçları ekleyin ve onlar biraz yumuşadıktan sonra önce patatesleri ekleyip biraz yumuşattıktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.Bu arada yemeğin suyunu sürekli kontrol edi…

SOSİSLİ ÜÇGEN BÖREK

Resim
MALZEMELER:
yufka
sıvıyağ
su
sosis-salça
susam
YAPILIŞI:
yufkaların yuvarlak kısımları çıkartılıp 4 parmak eninde şeritler halinde kesilir şeritler yağ-su karışımıyla ıslatılır iç malzeme konup bir sağa bir sola üçgen olacak şekilde katlanır,tepsiye dizilir kalan yağlı sudan üstlerine sürülüp susam ekilip fırınlanır çıtır çıtır çok güzel bir sahur böreği.Önceden yapıp dolapta bekletilebilir, yeneceği zaman 15-20 dakika fırınlamak yeterli.
İÇ MALZEME olarak ben sosis ve salça kullandım her türlü malzemeyle yapılabilir.

RAMAZAN PİDESİNDEN PİZZA

Resim
Geçen yıl Ramazan ayında bir tv kanalında gördüğüm bu tarif bayat pideleri değerlendirmek için çok iyi bir yol bence, birkaç kez yaptım biz çok beğendik sahurda yaptığım için resimler biraz karanlık idare edin artık.
MALZEMELER:
1 tane bayat pide
1 domates rendesi
sulandırılmış domates salçası
sucuk-sosis-kaşar rendesi
YAPILIŞI:
bayatlamış pideyi bir tepsiye koyup 1 bardak kadar suyla ıslatın fazla suyu süzdürün,üzerine rendelenmiş domates,sulandırılmış salça ve diğer malzemeleri koyup fırına atın pişmesine yakın çıkarıp kaşar rendesi serpip birkaç dakika daha fırında tutup çıkartın,kolay gelsin afiyet olsuuuunnnnn......