Kayıtlar

Ağustos, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TEREYAĞLI UN KURABİYESİ

Resim
MALZEMELER:
250 gr tereyağ ya da teremyağ
3 yumurta sarısı (haşlanmış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtalar katı haşlanır içinden sarıları çıkarılıp iyice ezilir ve tüm malzeme yoğurulur tüm un kurabiyelerindeki gibi ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan büyükçe parçalar koparılıp rulo yapılır üzeri bastırılıp verev verev kesilir şekil isteğe bağlı ben böyle seviyorum normal kurabiye gibide yuvarlanabilir.KOLAY GELSİN AFİYET OLSUUUNNNN.....

KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Resim
adını bile anmak istemiyorum ama maalesef kış gelecek bende hormonlu sebzeleri yememek için herkes gibi mevsimindeyken sebzeleri dondurucuya atıyorum,konserve yapıyorum bunlar birazda olsa kurtarıcı oluyor,pazarda şu an herşey çok güzel ,bol ve ucuz bunu değerlendirelim derim yapan herkese kolay gelsin.
YAPILIŞI:
Ben taze fasulye ve bamyaları iyice yıkayıp ayıklıyorum daha sonra robottan geçirdiğim bol domatesin içinde hafif sarartıyorum bamya yaparken birkaç tane limon tuzu atıyorum,daha sonra soğutup torbalara dolduruyorum,dondurucuya atıyorum. En altta yaptığımda yaz turşusu biberleri tuzlu suda haşlayıp sirkeye koyuyorum birkaç diş sarmısak atıp 1 gün olmasını bekliyorum hazır...

SULU KÖFTE

Resim
okadar yemek arasında hergün ne yapıcam diye düşünmek insanı sinir ediyor sulu köftede tam ümitlerim tükendiğinde aklıma gelen yemek, bu ara benim gibi ne yapsam diye düşünenler için bi hatırlatma olsun dedim işte tarif..
MALZEMELER:
300 gram kadar kıyma
2-3 kaşık pirinç
2 küçük kuru soğan
kuru nane
karabiber
tuz
1 tane patates
1 tane havuç
2 kaşık domates salçası
YAPILIŞI:
köfteleri hazırlamak için kıyma,pirinç,tuz, karabiber,kurunane ve 1 küçük soğan rendesini yoğuruyoruz ,misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp un koyduğumuz bir tabağa koyuyoruz ve bütün köftelerin unlanmasını sağlıyoruz.Tencerede margarini eritip 1 tane yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz, patates ve havuçları ekliyoruz biraz kavrulunca salçasını ilave edip isteyen bu arada domates rendeside koyabilir suyunu koyup kaynamasını bekliyoruz kaynamaya başlayınca tuzunu ve köfteleri atıp pirinçler şişinceye kadar pişiriyoruz.kolay gelsin afiyet olsuuunnnn.....

FİNCANDA KEK

Resim
çok ilgimi çeken bu keki blogcu arkadaşlarımızdan http://www.pelincelezzetler.blogspot.com/ da görmüştüm,elektrik kesilir,aniden kek yapmam gerekir bir köşede bu tarifte bulunsun diye kaydetmiştim özellikle küçük oğlum bayıldı bir oturuşta 4 tanesini yiyince bizim evde en sık yapılan kek oldu..Teşekkürler Pelin... MALZEMELER: 1 yumurta(küçükse ben 2 kırıyorum) 1,5 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 2 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 kaşık kakao vanilya YAPILIŞI: hamuru normal kek hamuru sırasıyla mikserle çırpıyoruz, ortaboy nescafe fincanlarının altına arkadaşımız yağlı kağıt demiş ben maffinlerin altına koyduğum kağıtlardan koyuyorum daha sonra çırptığımız hamuru fincanlara paylaştırıyoruz,kakaolu istersek biraz hamur ayırıp kakao ilave edip ekleyebilirsiniz bu şekilde fincanları tencereye yerleştiriyoruz ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek şekilde döküyoruz ağzı açık olarak suyun kaynamasını bekliyoruz kaynayınca tencerenin kapağına bez sarıp kapatıp birazda ocağı k…

SALATALIK TURŞUSU

Resim
bunlar benim evdeki fazla salatalıkları değerlendirmek için yaptığım turşular asıl salatalık turşusu tarla salatalığı dediğimiz salatalıktan olur onlar pazarlarda yeni çıkmaya başladı daha dayanıklı oluyor turşular yumuşamıyor şimdilik bununla idare ettik işte tarif.
MALZEMELER:
1 litre su
3 kaşık tuz
2 kaşık sirke
1 kaşık şeker
birkaç tane nohut
YAPILIŞI:
Su,tuz,şeker ve sirke bir tencerede kaynatılır,salatalıklar kavanoza dizilir içine birkaç nohut atılır kaynayan su altı kapatılıp sıcakken kavanoza dökülür ağzı kapatılıp 1 hafta beklenir afiyetle yenir...

SİMİT

Resim
bloglarda simit tariflerini görüyordum ama yapmaya pek cesaret edememiştim www.arzumcum.blogcu .com arkadaşımızda görünce denemeliyim dedim ve sonuç mükemmel çıtır çıtır mis gibi simitler oldu.
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için; bol susam
YAPILIŞI
Hamuru yoğurup 1 saat kadar dinlendirin demiş arzumcum ama ben fazla bekleyemedim bu arada sosu hazırlayın mayalanan hamuru 20 bezeye ayırın bezeleri uzunlamasına yuvarlayın rulo şeklinde daha sonra iki ruloyu birbirine dolayın simit şekli verin ek yerini düzeltin önce sosa sonra susama batırıp pişirme kagıdı serilmiş tepsiye dizin bu şekilde 10 simit çıkıyor birazda tepside mayalandırıp pişirin kolay gelsin afiyet olsuuunnnnn.....

KOKOSTAR MUFFİN

Resim
Muffinleri www.yasaminkiyisindan.blogcu.com arkadaşımızın bloğunda görmüştüm kakaolu yapmıştı ben sade yapmayı tercih ettim tarif için teşekkürler arkadaşım ...
MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ MALZEME:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri çok az gıda boyası kullandım belli olsun diye YAPILIŞI: öncelikle bir kasede iç malzemeyi hazırlayalım,kek malzemesiyle muffin hamurumuzu yapıp kağıt koyduğumuz muffin kalıplarına 1 er kaşık hamur koyalım ortalarına 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemeden koyup üzerine tekrar hamur ilave edelim kalıpları fazla doldurmayın çok kabarıyo r taşmasın 175 derecede 20-25 dak pişirmek yeterli oluyor,kolay gelsin afiyet olsun...

ŞEFTALİLİ PASTA

Resim
ARA KAT
yaz aylarında severek yediğimiz meyveli pastalardan bir tane daha hafif ve lezzetli..
MALZEMELER:
4 Yumurta
1 bardak tozşeker
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
KREMASI:
2 bardak süt
1,5 kaşık un
1,5 kaşık nişasta
5 kaşık şeker
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
kek malzemeleriyle hamur yapılıp 175 derecede 20-25 dk pişirilir,diğer tarafta süt,şeker,un ve nişastayla muhallebi yapılıp soğutulur iyice soğuyunca 1 poşet krem şanti toz halinde eklenip mikserle iyice çırpılır, kek kalıptan ters çıkarılır enine ikiye bölünür alttaki parça tekrar alta konup kremanın yarısı dökülür meyveler dizilir kekin diğer yarısı üzerine kapatılıp tekrar muhallebi konup üzeri süslenir. Ben şeftalileri biraz pudra şekeriyle rondodan geçirip üzerine koydum ,ayrıca muhallebiyle uğraşmak istemeyenler kremole ile yapabilir çok çok lezzetli oluyor üstelik 3 dakikada.