28 Temmuz 2008 Pazartesi

TRAHNA



isim olarak değişik bir yemek ama bildiğimiz zeytinyağlı barbunyadan tek farkı taze mısırla pişiriliyor olması,bu yemekle 20 yıl önce eşimle evlenince tanıştım bir çeşit memleket yemeği orjinali birazdaha farklı ama ben kendi ağız tadımıza uyarladım.
MALZEMELER:
1 kilo taze barbunya
4-5 tane taze mısır
2 tane domates
zeytinyağ
1 tane kurusoğan
tuz ve 2 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
mısırlar bıçak yardımıyla dikine kesilir,koçanından taneleri ayırılır.Tencerede zeytinyağında 1 tane büyükçe kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur, 2 domatesin kabukları soyulup çok küçük doğranır ya da rendelenir domatesler biraz suyunu çekince barbunyalar ve mısırlar ilave edilir biraz domatesle karıştırıldıktan sonra sıcak su konup tuzu ve şekeri ilave edilip pişirilir, ben düdüklü tencerede 15 dakikada pişiriyorum.Kışında yemek için mısırları ve barbunyaları ayıklayıp dondurucuya koyuyorum aynı lezzette yiyiyoruz.Deneyin pişman olmazsınız,kolay gelsin AFİYET OLSUNNN...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...