Kayıtlar

Haziran, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

EV YAPIMI LİMONATA

Resim
sıcak yaz günlerinin değişmez içeceği limonatayı sevmeyen yoktur sanırım bizim evde en çok tüketilen içecektir bu yüzden çok sık yaparım yapımı çok kolay ve zevkli deneyin derim..
MALZEMELER: 4 limon tozşeker su 2-3 parça limon tuzu YAPILIŞI: Öncelikle limonlar çok güzel yıkanır, ben sadece bunun için bir dişfırçası aldım iyice fırçalıyorum ,daha sonra kabuklarını rendeliyorum yarım bardak kadar toz şekerle iyice ovup bir kenarda bekletiyorum. Kabuklarını rendelediğim limonları limonlukta sıkıyorum büyük bir kapta şekerli su hazırlıyorum bu suyun içine limon kabuklarını,limon suyunu ve limon tuzunu katıp iyice karıştırıyorum şekerini zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz daha sonra tel süzgeçle süzüp şişelere dolduruyorum 4 limondan yaklaşık 2,5 3 kilo kadar limonata oluyor. EĞER ÇOK ACELENİZ VARSA BU İŞLEMLERLE UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ SİZE ÇOK KOLAY BİR YÖNTEM DAHA, BU TAMAMEN BENİM UYDURMAM AMA GÜZEL OLUYOR. Limonları yıkayıp 4 e bölüp biraz şekerle beraber rondoya atın iyice ezilsinler di…

BİCİ BİCİ MUHALLEBİCİ

Resim
yaz geldi,havalar çok sıcak artık hafif yaz tatlıları yapmanın tam zamanı bu yaptığım tatlı genellikle hatırlarsanız okul önlerinde satılırdı BİCİ BİCİ MUHALLEBİCİ diye bağırırlardı üzerinede bolca buz keserlerdi bizim evinde vazgeçilmez tatlısı çok sık yaparım ölçüsü falanda yok ama aşağı yukarı ölçüleri yazıyorum.
MALZEMELER:
muhallebi için: su ve nişasta
şerbet:şeker-su-kabuk tarçın-karanfil-gıda boyası
YAPILIŞI:
BİR BARDAK SU İÇİN 1 KAŞIK NİŞASTA HESAPLAYARAK DİKDÖRTGEN BÜYÜK BORCAMA 8 BARDAK SU-8 KAŞIK NİŞASTA İLE MUHALLEBİ YAPTIM VE ISLATILMIŞ BORCAMA DÖKTÜM,iyice soğuyunca muhallebi bıçakla küçük karelere bölünecek.şerbeti için 8-10 bardak kadar suyu şekerle kaynattım biraz gıda boyası koydum ayrı bir cezvede tarçın ve karanfilleri kaynatıp şerbete ekledim biraz kaynatıp kapadım aynı loğusa şerbeti yapıyorsunuz.Yerken dolapta iyice soğutulmuş kesilmış muhallebileri kaseye koyup üzerine şerbet döküyorsunuz ayrıca küçük buz kazıyıcınız varsa üzerine buzda kazıyın daha gü…

MEYVE SOSLU TATLI

Resim
havalar ısındı artık pasta börekler pek rağbet görmüyor insan serin tatlılar arıyor dondurma ile yenebilecek güzel bir tatlı yaptım size afiyet olsuuunnnn....
MALZEMELER: 1 litre süt 3 fincan un 4 fincan şeker yarım paket margarin vanilya dr oetker meyveli sos YAPILIŞI: margarini eritip unu kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz beyaz kalması önemli,sütü ve şekeri ilave edip kaynamasını bekliyoruz koyulaşınca vanilya koyup altını kapatıyoruz,yaklaşık 10 dakika miksere tutuyoruz ,ıslattığımız borcama tatlıyı döküp soğumasını bekliyoruz.Meyveli sosu tarifine göre hazırlayıp üzerine döküyoruz.Meyve sosunu kendimizde yapabiliriz istediğiniz meyveyi pudra şekeri ile beraber rondodan geçirin sosunuz hazır,kolay gelsin afiyet olsun....

BABALAR GÜNÜ VE ÖSS

Resim
tüm babaların BABALAR GÜNÜ kutlu olsun
ÖSS ye giren tüm öğrencilere başarılar,benim oğlumada

KATLI AÇMA

Resim
büyük oğlum üniversite sınavına giriyor,küçük oğlumun sbs sınavı beni iyice gerdi bu arada yaptığım hamurişlerinin resmini bile çekmek aklıma gelmiyor iyice dağıldım, biraz yağlı gibi görünsede bu açmalar çok güzel oluyor deneyin derim kolay gelsin...
MALZEMELER:
2 yumurta/(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
yarım su bardağı sıvıyağ
2 bardak süt
1 paket yuva maya
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 kilo kadar un
susam
1 paket yumuşak margarin
YAPILIŞI:
sütün 1 bardağı ılıtılıp maya içinde eritilir, un yoğurma kabına konur ortası açılıp yağ, yumurta,süt,şaker,tuz konup yoğurulur.hamur 2 ye bölünür bölünen parçalarda 6 ya bölünür,12 beze oluyor.1 paket margarinde 10 parçaya bölünür, 6 beze pasta tabağı kadar açılır 5 katına margarin sürülür en üste sürülmez hamur merdaneyle büyütülür sigara böreği gibi kesilir ,istenirse iç malzeme konur,diğer 6 bezeyede aynı işlem uygulanır, sarılır tepsiye konup 1 saat kadar mayalandırılır,yumurta sarısı sürüp susam ekilir ve fırınlanır...

BABAANNE KURABİYESİ

Resim
Rahmetli kayınvalidemin çok sık yaptığı çocuklarımızın babanne kurabiyesi dediği bu kurabiyelerin aslında ölçüsü yok babannemiz herşeyi göz kararı koyup yapardı ben tarif verebilmek için ölçmeye çalıştım onunkiler kadar olmasada çok severek yiyoruz. Kolay gelsin,afiyet olsunnn.. MALZEMELER: 3 yumurta [1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak] 1 bardak sıvıyağ 1 bardak yoğurt 1,5 bardak toz şeker aldığı kadar un kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat YAPILIŞI: Şekerle yumurta çatalla iyice çırpılır,sıvıyağ ve yoğurt ilave edilir,1 paket kabartma tozu ve karbonat konup yavaş yavaş un ilave edilir hamur kurabiye hamurundan yumuşak, kek hamurundan daha sert bir hamur olacak ele yapışacağı için yuvarlarken elinizi ya una ya da sıvıyağa batırabilirsiniz, yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker ekebilirsiniz,200 derecede kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişiriyorum.Kurabiyeler portakal büyüklüğünde oluyor tepsiye çok sıkışık koymazsanız iyi olur.
Resim
bloğuma ziyarete gelen,yorum bırakan tüm arkadaşlarıma teker teker teşekkür ederim,yaklaşık 10 gündür resimde gördüğünüz yeğenimle meşkulüz beyefendi sünnet oldu e bende teyze olarak koşuşturmaktan bilgisayara oturamadım..Cumartesi akşamı düğünümüzüde yapıp rahatladık. GEÇMİŞ OLSUN CAN....