19 Mayıs 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23-LORLU PASTA-

www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe lorlu pastamla katılıyorum,kolay gelsin arkadaşım... MALZEMELER:
1/2 kg. tatlı lor peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket margarin (eritilip soğutulacak)
2 paket pötibör bisküvi 1 PAKETİ KAKAOLU
2 adet muz
Yapılışı:
Lorla pudra şekerini rondoya atın. Vanilyayı ekleyip eritilip soğutulmuş margarini de ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar rondoda karıştırın.
Bir streç veya naylon poşet üzerine 7 adet bisküviyi önce süte batırıp sonra alta uzunlamasına dizin.3 adet bisküviyi de yine süte batırarak enlemesine yanlara koyun.
Aralara krema sürerek en az 2 kat bisküvi olacak şekilde dizmeye devam edin ,bir kat beyaz bir kat kakaolu olursa daha güzel olur,
Ortaya muzları yerleştirip piramit şekli vererek kapatın.Üzerine kalan kremayı bolca sürüp
Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...