17 Mayıs 2008 Cumartesi

BEZE


beze bizim evde çok tüketilen bir tatlı ne zaman bir hamurişi yapıp üzerine yumurta sürsem beyazları anında beze oluyor
MALZEMELER:
3 yumurta akı
3 çay bardağı tozşeker
1 fiske tuz
YAPILIŞI:
yumurta akları,tozşeker ve 1 fiske tuzu bir tencereye koyup ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yumurta akları bembeyaz oluncaya kadar 7-8 dakika mikserla çırpalım,ocağı kapatıp çırpmaya 10 dakika kadar daha devam edelim mikseri kaldırınca damlamıyorsa kıvamına gelmiştir (kremşanti kıvamında) isterseniz bir krema sıkacağı ile yoksa bir buzdolabı poşetinin köşesini kesip sıkarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıkalım 150-175 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim,fırını kapatınca bir müddet kapağı açmayın ki bezeler kurusun.NOT:ben hamuru birkaç kaseye ayırıp gıda boyalarıyla renklendiriyorum daha şık oluyor ayrıca altlarına BACK-OBLATEN yani yuvarlak çıtırlardan koyuyorum daha lezzetli oluyor KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN....

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...