26 Nisan 2008 Cumartesi

JÖLELİ MUHALLEBİ

MALZEMELER:
1 kilo süt
125 gr margarin
3 fincan un
4 fincan şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 paket meyveli jöle
YAPILIŞI:
yarım paket margarin eritilip 3 fincan un kokusu gidinceye kadar fazla sarartmadan kavrulur süt ilave edilir çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için sürekli karıştırılır şekeri ilave edilir kaynamaya başlayınca istenirse vanilya eklenip ateşten alınır,10 dk kadar miksere tutulur muhallebimiz hazır.Kare borcamın altına bisküvilerin yarısı dizilir muhallebinin yarısı dökülür kalan bisküviler 2.kata konup tüm muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.Bu arada meyveli jöle(ben çilekli kullandım) üzerindeki tarife göre yapılır biraz soğuduktan sonra tatlının üzerine dökülür,sıcakken dökülürse jöle alta kaçabilir dikkat...Dolapta soğutulup servis yapılır,KOLAY GELSSİİİNNNN.....

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...