Kayıtlar

Nisan, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

JÖLELİ MUHALLEBİ

Resim
MALZEMELER: 1 kilo süt 125 gr margarin 3 fincan un 4 fincan şeker 1 paket pötibör bisküvi 1 paket meyveli jöle YAPILIŞI: yarım paket margarin eritilip 3 fincan un kokusu gidinceye kadar fazla sarartmadan kavrulur süt ilave edilir çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için sürekli karıştırılır şekeri ilave edilir kaynamaya başlayınca istenirse vanilya eklenip ateşten alınır,10 dk kadar miksere tutulur muhallebimiz hazır.Kare borcamın altına bisküvilerin yarısı dizilir muhallebinin yarısı dökülür kalan bisküviler 2.kata konup tüm muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.Bu arada meyveli jöle(ben çilekli kullandım) üzerindeki tarife göre yapılır biraz soğuduktan sonra tatlının üzerine dökülür,sıcakken dökülürse jöle alta kaçabilir dikkat...Dolapta soğutulup servis yapılır,KOLAY GELSSİİİNNNN.....

MAYALI AÇMA

Resim
MALZEMELER: 2 bardak ılık süt 1 bardak ılık su (mayayı eritmek için) 1 bardak sıvıyağ 2-3 kaşık toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaşmaya alabildiği kadar un YAPILIŞI: 1 paket yaşmaya 1 bardak ılık suyla eritilir yoğurma kabına tüm malzemeyle birlikte konup ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur. 10-15 dakika kadar mayalandırılıp hamur 4 parçaya bölünür her b iri elle yada merdaneyle açılıp sigara böreği gibi 8 parçaya kesilir iç malzeme konup sarılır,bu şekilde tamamlanan hamur en az yarım saat ılık bir ortamda tepsi mayasının gelmesi beklenir,üzerine yumurta sarısı sürülüp fırınlanır. not:yemeksaati programında Füsun hanım bu tür mayalı poğaçaları pişiririken fırının içine bir kase su koyardı bende öyle yapıyorum daha yumuşak oluyorlar. İÇ MALZEME olarak ben sosisleri küçük doğrayıp salçayla karıştırdım ama her tür malzemeyle yapılabilir.KOLAY GELSİİİNNN....

RENKLİ PATATES TOPLARI

Resim
MALZEMELER: 4-5 TANE İRİ PATATES limon suyu tuz sıvıyağ maydanoz dereotu havuç kırmızı pul biber YAPILIŞI: patatesler tuzlu suda haşlanır,patates ezme aletiyle püre haline getirilir içine limon suyu,tuz ,2 kaşık kadar zeytinyağı konup yoğurulur.Maydanoz,dereotu yıkanıp doğranır,havuç rendelenir,pulbiber hepsi ayrı kaselere hazırlanır cevizden iri olacak şekilde patatesler yuvarlanıp bu malzemelere bulanıp servis yapılır..

ARKADAŞ GÜNÜM

Resim
geçen hafta 17-18 yıldır toplandığımız arkadaşlarım bendeydiler onlar için hazırladığım yiyeceklerin bazıları tuzlular daha fırında onlar arkadan gelecek..

ÇİLEKLİ TART-PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ -21-

Resim
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ EKİNLİĞİ 21 İÇİN ÇİLEKLİ TART HAZIRLADIM www.ngr.blogcu.com arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum. MALZEMELER: 125 gr margarin 1 yumurta sarısı 2 kaşık toz şeker 2 kaşık yoğurt 4 kaşık soğuk su 2,5 bardak un 1 pk kabartma tozu çilek tart jölesi KREMASI İÇİN: hazır pasta kremaları,puding,cremole ya da evde yapılmış muhallebi kaonabilir ben 2 bardak süt 1,5 kaşık nişasta 1,5 kaşık un 6 kaşık şekerle kremasını hazırlıyorum YAPILIŞI: margarin,yumurta sarısı,şeker ve yoğurt 4 kaşık suyla iyice ezilir,un ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır 15 dakika dolapta bekletilen hamur yağlanmış tart kalıbına elle bastırılarak yerleştirilir,kızarıncaya kadar fırınlanır kalıptan çıkarılıp çukur kısmına kreması konur meyveler dizilir,arkasındaki tarife göre tart jölesi pişirilir biraz soğuyunca meyvelerin üzerine devamlı ortaya dökülerek yayılması sağlanır. Çilek mevsimi geldiğinde benim evimde hiç eksik olmayan çok kolay bir tart mutlaka deneyin çok beğeneceksiniz hele ka

KIYMALI MİLFÖY BÖREĞİ

Resim
işte size çok kolay misafirinizin yanında bile yapılabilecek bir börek. MALZEMELER: iç harcı için:kıyma,soğan,domates,biber,karabiber,tuz biraz margarin istenilen sayıda milföy YAPILIŞI:margarinle birlikte yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur bu arada birkaç tane sivri biber doğranır kıyma suyunu çekince doğranmış domatesler ilave edilir kıyma iyice kavrulup suyunu çekince tuz,karabiber ilave edilip ocaktan alınır.Paketten çıkarılıp yumuşamış olan milföylere iç malzeme konup karşılıklı uçları kapatılır kapanan yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizilip fırınlanır.Ölçüler kişi sayısına göre değiştiği için ben ölçü vermiyorum.AFİYET OLSUUUNNN....

ETİMEKLİ SALATA

Resim
MALZEMELER: 2 paket klasik etimek yarım kilo kadar yoğurt mayonez 2 haşlanmış yumurta sarmısak maydanoz 2 tane salatalık YAPILIŞI: yoğurt,sarmısak,mayonez ,tuz ve rendelenmiş suyu sıkılmış 2 salatalıkla beraber bir sos hazırlanır,etimekler servis tabağına 1 kat dizilir araya sosun yarısı dökülür ,1 kat daha etimek dizilip sosun tamamı üzerine kaplanır.2 yumurta haşlanır beyazı ve sarısı ayrı ayrı rendelenir,maydanoz ince kıyılır salatanın üzeri yumurta ve maydanozla süslenir.Bir gece dolapta bekletilip servis yapılır.AFİYET OLSUUUNNN....

KARIŞIK MEYVE TABAĞI--kurabiye

Resim
Bu aralar bu kurabiyelere taktım sık sık yaparım artık kirazlardan sonra bugünde karışık meyve tabağı ikram ediyorum sizlere,afiyet olsun...alttaki kirazlarla aynı tarif ama farklı gıda boyaları ile boyadım çok şık oldular

KİRAZ KURABİYE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20

Resim
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 EVSAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIMIZ www.mucizembenibul.blogspot.com a teşekkür eder kolaylıklar dilerim kiraz kurabiyeleri http://www.zuhalyalcin.blogspot.com/ da görüp çok beğenmiştim ben denemeyi düşünürken hamarat arkadaşım TÜLAY bugün bize bu güzel kurabiyeleri ikram etti gerçekten süper bişey bunlar, biraz uğraştırsada değer bence. MALZEMELER: 3,5 Su Bardağı un 2 Adet Yumurta 2 Yemek kaşığı tepeleme yoğurt 1 Paket kabartma tozu vanilya 1 margarin oda ısısında (250gr'lık paket) 1 Su bardağı pudra şekeri kırmızı gıda boyası ortalarına koymak için fındık kurutulmuş kiraz sapı(aktarlarda satılıyor) YAPILIŞI: Oda ısısındaki margarin ve toz şekeri İYİCE KARIŞTIRALIM,MİKSERLEDE OLABİLİR.Yumurta ve yoğurduda ekleyelim daha sonra kuru malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparalım ve fındıkla beraber yuvarlayalım fındık ortada çekirdeği olacak kiraz saplarını takıp tepsiye dizip fazla kızartmadan pişirelim bu ar

EVDE İSKENDER KEBAP

Resim
Evde çok sık yaptığım,çocukların çok severek yediği iskender kebap hem çok kolay, hem de lezzetli, BURSA lı olarak vezgeçilmez yemeğimiz,bunu yerken kiloları düşünmeyeceksiniz yoksa tadına varamazsınız. Eskiden etini kendim hazırlardım,şimdi hazır döner çıktı işimiz kolaylaştı.Kolay gelsin afiyet olsun... MALZEMELER: pideci veye kebapçılarda satılan tırnak pide kişi başı 1 pide hesaplıyorum 1 paket et döner 4-5 kaşık domates salçası yoğurt tereyağ YAPILIŞI: öncelikle domates sosunu hazırlıyorum 4-5 kaşık salçayı tereyağda biraz kavurup bol su ilave ediyorum iyice kaynatıyorum sos hazır.dönerleri teflon bir tavada tereyağla birlikte hafif kızartıyorum. yoğurdu biraz sulandırarak bir kenardada onu bekletiyorum,servis tabaklarına önce pideleri diziyorum taze değilse fırınlamanız daha iyi olur,pidelerin üzerine bolca salçalı sos onun üzerine yoğurt,üzerine etleri diziyorum son olarakta üzerine kırmızı biberle yakılmış bol tereyağ hazırlarken biraz hızlı olmak gerekiyor malzemelerin soğum