23 Nisan 2008 Çarşamba

MAYALI AÇMA

MALZEMELER:
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su (mayayı eritmek için)
1 bardak sıvıyağ
2-3 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
1 paket yaşmaya 1 bardak ılık suyla eritilir yoğurma kabına tüm malzemeyle birlikte konup ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur. 10-15 dakika kadar mayalandırılıp hamur 4 parçaya bölünür her b
iri elle yada merdaneyle açılıp sigara böreği gibi 8 parçaya kesilir iç malzeme konup sarılır,bu şekilde tamamlanan hamur en az yarım saat ılık bir ortamda tepsi mayasının gelmesi beklenir,üzerine yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.
not:yemeksaati programında Füsun hanım bu tür mayalı poğaçaları pişiririken fırının içine bir kase su koyardı bende öyle yapıyorum daha yumuşak oluyorlar.
İÇ MALZEME olarak ben sosisleri küçük doğrayıp salçayla karıştırdım ama her tür malzemeyle yapılabilir.KOLAY GELSİİİNNN....

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...