29 Mart 2008 Cumartesi

GÜL BÖREK(kıymalı-patatesli)

MALZEMELER:
1 kilo (5 tane)yufka
250 gr kadar kıyma
4 tane iri patates
1 tane iri soğan
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
tuz-karabiber
üzeri için 1 yumurta
YAPILIŞI:
öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım,bunun için bir tavada biraz yağla yemeklik doranmış soğanı ve kıymayı kavuralım iyice kavrulunca tuzunu ve karabiberini ilave edelim,bu arada 4 tane patatesi rendeleyip, yıkayıp, iyice suyunu süzelim ve kavrulmuş kıymaya ilave edip birazda böyle kavurup tavayı ateşten alalım.İç malzememiz hazır.. Yufkaları tezgahımıza üstüste yayalım,4 e bölelim,yağla suyu karıştırıp yufkaya sürelim yuvarlak kısmına iç malzemeyi koyup rulo saralım ,kendi etrafında döndürüp gül şekli verelim 20 tane gül börek olacak,hepsini yağlanmış tepsiye dizelim,kalan suya 1 yumurta sarısı ekleyip böreklerin üzerine sürüp fırınlayalım..AFİYET OLSUNN...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...