14 Mart 2008 Cuma

SÜTLAÇ

MALZEMELER:
1 kilo süt
1 kilo su
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık dolusu pirinç unu
2 bardak tozşeker
vanilya
YAPILIŞI:
1 kilo süt ve 1 kilo su yıkanmış süzülmüş pirinçlerle beraber ocağa konur pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır aşağı yukarı süt-su karışımı yarıya inecek kadar,1 kaşık dolusu piriçunu yoksa nişasta biraz suyla eritilerek ilave edilir, koyulaşmaya başlayınca 2 bardak şeker konup bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır,istenirse vanilya eklenebilir.Servis yaparken tarçın ekilip afiyetle yenir.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...