9 Mart 2008 Pazar

PORTAKALLI ISLAK KEK

MALZEMELER:
3 yumurta
7 kaşık şeker
yarım bardak sıvıyağ
7 kaşık un
1 paket kabartma tozu
SOS İÇİN:
2 portakal suyu
2 portakal rendesi
7 kaşık şeker
YAPILIŞI: 3 YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜK KÖPÜK OLUNCAYA KADAR ÇIRPILIR,sıvıyağ,un,kabartma tozu sırasıyla eklenip kek hamuru yapılır.Ortaboy kelepçeli kalıp yada aynı boy başka bir borcam yağlanıp unlanıp hamur konup 180 derece fırında pişirilir. Bu arada 2 portakalın kabukları rendelenir,suyu sıkılır 7 kaşık şekerle 5-10 dk kadar kaynatılıp soğutulur.F ırından çıkan kekin üzerine soğuk surup dökülür.Ben bu keki oldukça ıslak seviyorum sosuna 3 portakal suyu koyuyorum.AFİYET OLSUUUNNNN....

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...