23 Şubat 2008 Cumartesi

ISPANAKLI BÖREK

MALZEMELER:
1 kilo yufka(5 adet)
1 kilo ıspanağın sadece yaprakları
1 tane iri soğan (yemeklik doğranmış)
1 kase yoğurt
1 bardak sıvıyağ
2 yumurta, tuz
YAPILIŞI:
öncelikle ıspanakları yıkayıp sadece yapraklarını süzgece doğruyoruz, içine 1 tane soğan doğrayıp tuzla biraz ovup fazla suyunu süzüyoruz,karabiberini ekleyince iç malzememiz hazır oluyor istenirse bu malzemeye biraz lor yada peynir konabilir.
yumurta,yoğurt, sıvıyağ ve tuzu çırpıp aralara süreceğimiz sosuda hazırlıyoruz.
yufkaları masaya serip ortadan ikiye kesiyoruz üzerine sos gezdirip ıspanakları koyup rulo sarıp tepsiye diziyoruz,tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sosa 1 yumurta sarısı ekleyip tüm böreğin üzerine sürüp 200 derecede fırınlıyoruz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...