7 Şubat 2008 Perşembe

BOZA

kışın en sevilen içeceklerinden boza, yapımı biraz uğraşmalı ama ne içtiğinizi bileceksiniz.
MALZEMELER: yarım kilo pilavlık bulgur [ 2-2,5 bardak], 2,5 bardak şeker, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı mayalık boza yada 1 parça kuru ekmek
YAPILIŞI:bulgurlar tel süzgeçte iyice yıkandıktan sonra bir gece ılık suda şişmeye bırakılır, ertesi gün iyice yumuşayana kadar kaynatılır suyu azalırsa sıcak su ilave edilir,istenirse düdüklü tencerede 15-20 dk haşlanabilir biraz soğuyunca tel süzgeçten kaşık yardımıyla geçirilir.Bu aşamada 1 çay bardağı eski boza yada ekmek parçası hiçbiri yoksa yarım pk yaşmaya ve 5-6 kaşık şeker konup ılık bir yerde 2 gün ekşitilir.BU arada birkaç kez karıştırılır yoksa taşar,tadı istenilen kıvama geldiğinde kalan şeker ve vanilyası konur koyulaşmışsa ılık su eklenir şekeri isteğe göre ayarlanır şişelere konup buzdolabında saklanır. Tarçın ve leblebiyle servis yapılır.(mayalama işlemi cam veya porselen bir tencerede yapılırsa daha iyi olur.) Bu tarifle 3 kilo kadar boza çıkıyor..AFİYET OLSUUUNNNNN.........

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...