5 Şubat 2008 Salı

EKLER PASTA

daha önce yazmış olduğum profiterol tarifiyle aynı yanlızca üzerine hazır çikolata sosu yerine 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip eklerleri sıcak çikolataya batırdım şeklini vermek içinde krema pompasını uç takmadan kullandım.
MALZEMELER:1.5 su bardağı su 1.5 su bardağı un 1 fiske tuz 1 fiske şeker yarım paket margarin 3 yumurta YAPILIŞI:1.5 suyu şeker tuz ve yağı tencereye koyup kaynatıyoruz 1.5 bardak unu ilave edip 5 dk un helvası kıvamında pişiriyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz 3 yumurtayı teker teker tahta kaşıkla hamura iyice yediriyoruz krema pompası yada kaşık yardımıyla hamuru tepsiye cevizden biraz büyük parçalar halinde koyuyoruz önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz fırını kapattıktan sonra bir süre içinde bekletiyoruz ARA KREMASI:2 bardak süt 3 kaşık un 3 kaşık şeker ile muhallebi pişiriyoruz diğer tarafta 1 bardak sütle 1 paket kremşanti yapıp soğuyan kremaya mikser yardımıyla karıştırıp profiterollerin içine dolduruyoruz üzerine hazır çikolata sos ile servis yapıyoruz.bu tarifle 30 tane çıktı

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...