Kayıtlar

Ocak, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ 12 MİNİ PİZZA

Resim
www.tarifdunyasi.blogcu.com arkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe mini pizzalarımla katılıyorum.Kolay gelsin arkadaşım..
MALZEMELER:1 su bardağı ılık süt, 1su bardağı ılık su, 1 paket yuva maya, 1 bardaktan biraz az sıvıyağ, tuz, aldığı kadar un, 150 gr kadar yumuşak tereyağ YAPILIŞI:1 bardak ılık suda mayayı eritip tüm malzemeyle hamurumuzu yoğuruyoruz.150 gr tereyağını ilave edip yedirene kadar tekrar yoğurup 10 dk kadar hamuru mayalandırıyoruz.Küçük mandalina kadar parçalar koparıp elde şekil veriyoruz ortalarına bastırarak tepsiye diziyoruz kenarlarına yumurta sarısı sürüp iç malzemeleri yerleştiriyoruz.Bu şekilde yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyip pişiriyoruz.AFİYET OLSUUUNNNNN..... NOT:ben iç malzeme olarak lor peyniri,domates,biber kullandım arzuya göre sucuk,salam,sosis kullanılabilir o zaman üzerlerine birer kaşık ketçap ve kaşar rendesi koyabilirsiniz.

ÇITIR rulo BÖREK

Resim
MALZEMELER:1 kilo yufka, yarım paket eritilmiş margarin, 1 bardağa yakın sıvıyağ,1 bardak kadar su,1 yumurta
İÇ:kavrulmuş kıyma,haşlanmış patates ya da peynir maydanoz karışımı ile yapılabilir
YAPILIŞI:margarin,sıvıyağ,su ve 1 yumurta çırpılarak yufkaların arasına sürülecek sosu hazırlanır.Yufkalar tek tek masaya yayılır kenarlarındaki yuvarlak kısımlar kesilerek içine konur dikdörtgen yukalar elde edilir sos gezdirilip iç malzemesi konup rulo yapılır aynı işlem her yufkaya uygulanıp sarılan rulo 4 er parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir kalan sos üzerlerine sürülüp fırınlanır.AFİYET OLSUNNNN........

LAHANA SALATASI

Resim
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ 11
www.hobievigardenya70-mutfak.blogspot.com arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı etkinliğe lahana salatasıyla katılıyorum teşekkür ederim,kolay gelsin arkadaşım MALZEMELER:2 ortaboy kurusoğan,2 tane rendelenmiş havuç, 1 orta boy lahana, 2 bardak pirinç, dereotu, maydanoz,nane,1 kaşık tozşeker,karabiber,kırmızıbiber dolmalık fıstık,kuşüzümü YAPILIŞI:2 soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur,rendelenmiş havuçlar eklenip bir iki döndürüp dolmalık fıstık ve kuşüzümü konur. Lahana küçük küçük kıyılır soğanlara eklenir biraz kavrulup 2 bardak pirinç eklenir bir süre daha kavrulduktan sonra 2,5 bardak sıcak su ve şeker konup yeşillikler ve baharatlar eklenir bir kez karıştırılıp altı kapatılır 10-15 dakika kadar dinlendirilir, hazırlanan pilav kek kalıbına sıkıştırılarak konur mümkünse servisten önce 1 gece bekletilir.Ters çevirilerek servis yapılır.AFİYET OLSUNNNNN......

MİLFÖYDEN GÜL BÖREK

Resim
bu böreği blogcu arkadaşım www.eyvahyemekyandiocakbatti.blogspot.com da görüp denedim,çok değişik geldi biz beğendik ,teşekkür ederim arkadaşım...
MALZEMELER:istenildiği kadar milföy hamuru,biraz un İÇ:kavrulmuş kıyma birkaç tanesine sosis koydum ÜZERİ İÇİN: 1 yumurta sarısı YAPILIŞI:iyice çözülen milföyler altı ve üstü unlanarak açabildiğiniz kadar ince açılır,iç malzeme konup rulo yapılır ve gül böreği şekli verilir,üzerine yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.AFİYET OLSUNNNNN......

ŞEHRİYE SALATASI

Resim
MALZEMELER:2 bardak arpa şehriye [barilla tercihim], 1 tane kemiksiz haşlanmış tavuk göğsü, dereotu, salatalık turşusu, konserve mısır, tuz,zeytinyağ,pulbiber, istenirse bir küçük kavanoz garnitür.
YAPILIŞI: tavuk göğsü haşlanıp küp küp doğranır, 2 bardak şehriye haşlanıp süzülür soğuk sudan geçirilip biraz sıvıyağla yağlanır,birbirine yapışmaması için.Daha sonra istenen tüm malzeme eklenerek karıştırılır.AFİYET OLSUNNNN....

ELMALI KURABİYE

Resim
MALZEMELER:1 paket yumuşak margarin, 3 kaşık tozşeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu , aldığı kadar un İÇİ İÇİN:3 orta boy elma, 3 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın ÜZERİ İÇİN: pudra şekeri
YAPILIŞI:öncelikle elmalar rendelenir, 10 dakika kadar şekerle pişirilir,ocaktan alınıp tarçın ilave edilir soğuması için bekletilir.Hamur için verilen malzemelerin hepsi yoğurulur ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır arasına elmalı iç malzeme konup poğaça gibi kapatılır istenirse kenarları çaytabağı kenarıyla düzeltilir,175 derece fırında fazla kızartmadan pişirilir,fırından çıkınca sıcakken üzerine bolca pudra şekeri ekilir. Hamurlar fırınlanmadan dondurucuda uzun süre saklanabilir istendiği anda fırınlanıp ikram edilebilir.AFİYET OLSUNNN.......

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Resim
MALZEMELER:1 litre süt, 1 bardak irmik, 1 bardak tozşeker, 2 poşet kremşanti, 1 paket dr oetker çikolata sos,vanilya
YAPILIŞI: 1litre süt tencereye konur,irmik ve şeker ileve edilerek muhallebi pişirilir soğumaya bırakılır,bu arada çikolata sos tarifine göre 2,5 bardak sütle pişirilir. İyice soğuyan muhallebiye 2 poşet kremşanti toz halinde eklenir ve mikserle iyice hiç topak kalmayıncaya kadar çırpılır.Kare borcam ıslatılır yada altına 1 sıra bisküvi dizilir muhallebi konup üzerine çikolata sosu dökülüp bir süre buzdolabında bekletilir.Deneyin pişman olmazsınız .AFİYET OLSUNNNN....

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ -10-TAHİNLİ KEK

Resim
MALZEMELER:3 yumurta, 1,5 bardak tozşeker, 1 bardak sıvıyağ, 1 çay bardağı tahin, 1 çay bardağı süt,kabartma tozu,3 bardak un,susam
YAPILIŞI:yumurta ve şeker iyice çırpılır, susam hariç tüm malzeme eklenir kek hamuru hazır. Bu arada kek kalıbı fırçayla yağlanır üzerine bolca susam serpilir heryerine gelmesine dikkat edilir,kek hamuru konup 175 derecede pişirilir.NOT:bu tarifi blogcu arkadaşlarımızdan birinde görüp yapmıştım asıl tarifin sahibini bilmiyorum ama benim için vazgeçilmez bir kek mutlaka deneyin derim...

HİNDİSTANCEVİZLİ KOKO KEK

Resim
MALZEMELER:1 su bardağı hindistancevizi,1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ, 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz, 1 yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 tane hazır kek
YAPILIŞI:hindistancevizi,yumurta,şeker,ceviz,sıvıyağ karıştırılarak bir bulamaç elde edilir, bu karışımın yarısı hazır kekin arasına diğer yarısıda üzerine konup 170 derecede 15-20 dakika pişirilir. Çok pratik ve lezzetli AFİYET OLSUNNN........

BİSKÜVİ

Resim
MALZEMELER:175 gr oda ısısında margarin, 1 yumurta, 1,5 çorba kaşığı nişasta, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, vanilya, yarım paket kabartma tozu, aldığı kadar un
YAPILIŞI:yumuşak margarinle tüm malzeme yoğurulur,ele yapışmayacak bir hamur oluncaya kadar un ilave edilir daha sonra hamur merdaneyle açılır çeşitli bisküvi kalıplarıyla kesilir. 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir fırından çıkınca üzerine ya şekerli su sürülür yada pudra şekeri ekilir.

ÜÇ KAT BÖREK

Resim
MALZEMELER:3 yufka,1 bardak sıvıyağ,1 bardak su yada su+soda karışımı
İÇ:sosis,peynir,maydanoz,haşlanmış patates
ÜZERİ İÇİN:1 yumurta sarısı,susam,çörekotu
YAPILIŞI:öncelikle yufkaların yuvarlak kısımları biraz kesilip dikdörtgen şekli verilir.Bu parçalar ara katlarda kullanılır.Birinci yufka tezgaha serilir üzerine yağlı su gezdirilir haşlanmış patatesler ezilip 1.kata konur, 2. yufka serilir yağlı su gezdirilir peynir ve maydanozlu iç konur, 3. yufka serilip tekrar ıslatılıp küçük küçük doğranmış sosisler konur bu arada kenarlardan çıkan yufkalarıda unutmayalım aralara koyalım 3. katta tamamlanınca hepsini birdan rulo yapalım bu şekilde yağlanmış ya da kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürelim istenirse susam,çörekotu ekip 200-250 derecede fırınlayalım.Dilim dilim kesip AFİYETLE YİYELİM......

CİVCİVLER BAHÇEDE

Resim
MALZEMELER:4-5 tane iri patates, 1 limonun suyu, 2 kaşık kadar zeytinyağı,tuz,pulbiber,dereotu,1 tane sotelenmiş rende havuç
YAPILIŞI:patatesler tuzlu suda haşlanır, ben düdüklü tencerede 6-7 dakika haşlıyorum,kabukları soyulup patates eziciyle iyice ezilip püre haline getirilir zeytinyağı,limonu,tuzu eklenip iyice yoğurulur şekil verilir.Ben bazılarını civciv yaptım bazılarınıda çanak şeklinde yapıp dereotuna buladım ortalarına sotelediğim rende havuçları koyup sarmısaklı yoğurtla servis yaptım.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ 9 AÇMA KOL BÖREĞİ

Resim
etkinliği düzenleyen arkadaşımız www.edaca30.blogcu.com a teşekkür ederiz.Bende etkinliğe kıymalı kol böreğimle katılıyorum..
MALZEMELER:2 yumurta,5 bardak un,1 çay bardağı ılık su,tuz İÇ MALZEME:300 gram kadar kıyma,2 tane soğan,tuz,karabiber,margarin YAPILIŞI:unu bir yoğurma kabına koyuyoruz ortasını açıp yumurtaları,suyunu,tuzunu koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. İç malzemesini hazırlamak için soğanları yağda kavuruyoruz,kıymayı ilave edip suyunu iyice çektiriyoruz iyice kavrulunca tuzunu ve karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz..Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıyoruz merdane veya oklava yardımıyla açabileceğimiz kadar açıyoruz yufkayı sıvıyağla yağlayıp iç malzemesini koyup rulo şeklinde sarıyoruz, yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak birbirinin etrafına sararak yufkaları yerleştiriyoruz.Üzerine içine biraz sıvıyağ ya da su damlatılmış yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz...AFİYET OLSUUUNNNN..........

TAVUKLU-BEŞAMEL SOSLU TART

Resim
MALZEMELER:TART İÇİN:250 gramlık kutuda luna margarin,7 çay bardağı UN,1 çay bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu,tuz BEŞAMEL SOS:2 kaşık margarin,2 kaşık un,yarım kilo süt,tuz1 tane kemiksiz göğüs eti,kaşar rendesi
YAPILIŞI:öncelikle tart yapılır yağlanmış yuvarlak borcama hamur yerleştirilip 180 derece fırında pişirilir.bu arada beşamel sos hazırlanır 2 kaşık yağda un kavrulur sütü ve tuzu eklenip muhallebi kıvamında pişirilir,Daha önce haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü pişen sosa eklenip karıştırılır.Pişen tart hamurunun üzerine tavuklu beşamel sos dökülüp üzerine kaşar rendesi serpilip kızarana kadar fırınlanır.AFİYET OLSUUNNNN...