23 Ocak 2008 Çarşamba

MİLFÖYDEN GÜL BÖREK

bu böreği blogcu arkadaşım www.eyvahyemekyandiocakbatti.blogspot.com da görüp denedim,çok değişik geldi biz beğendik ,teşekkür ederim arkadaşım...
MALZEMELER:istenildiği kadar milföy hamuru,biraz un İÇ:kavrulmuş kıyma birkaç tanesine sosis koydum ÜZERİ İÇİN: 1 yumurta sarısı YAPILIŞI:iyice çözülen milföyler altı ve üstü unlanarak açabildiğiniz kadar ince açılır,iç malzeme konup rulo yapılır ve gül böreği şekli verilir,üzerine yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.AFİYET OLSUNNNNN......

ŞEHRİYE SALATASI

MALZEMELER:2 bardak arpa şehriye [barilla tercihim], 1 tane kemiksiz haşlanmış tavuk göğsü, dereotu, salatalık turşusu, konserve mısır, tuz,zeytinyağ,pulbiber, istenirse bir küçük kavanoz garnitür.
YAPILIŞI: tavuk göğsü haşlanıp küp küp doğranır, 2 bardak şehriye haşlanıp süzülür soğuk sudan geçirilip biraz sıvıyağla yağlanır,birbirine yapışmaması için.Daha sonra istenen tüm malzeme eklenerek karıştırılır.AFİYET OLSUNNNN....

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...