18 Ocak 2008 Cuma

SÜTLÜ İRMİK TATLISI


MALZEMELER:1 litre süt, 1 bardak irmik, 1 bardak tozşeker, 2 poşet kremşanti, 1 paket dr oetker çikolata sos,vanilya
YAPILIŞI: 1litre süt tencereye konur,irmik ve şeker ileve edilerek muhallebi pişirilir soğumaya bırakılır,bu arada çikolata sos tarifine göre 2,5 bardak sütle pişirilir. İyice soğuyan muhallebiye 2 poşet kremşanti toz halinde eklenir ve mikserle iyice hiç topak kalmayıncaya kadar çırpılır.Kare borcam ıslatılır yada altına 1 sıra bisküvi dizilir muhallebi konup üzerine çikolata sosu dökülüp bir süre buzdolabında bekletilir.Deneyin pişman olmazsınız .AFİYET OLSUNNNN....

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...